Yandex Metrica
SON DAKİKA
Rusya'yı kim yakıyor? Ülkenin her yanında peşpeşe alevler yükselmeye başladı

Rusya'yı kim yakıyor? Ülkenin her yanında peşpeşe alevler yükselmeye başladı

Ukrayna savaşında 25 bine yakın kayıp veren Rusya'da hem ordu hem de halk içten içe kaynıyor. Savaş karşıtlarının aksiyona geçtiği iddia edilen ülkede Sibirya'dan Moskova'ya dek birçok yerden peşpeşe alevler yükseliyor.

Dünya

23.01.2024, 19:14

Rusya'da son iki haftada 4 askeri tesiste yangın meydana geldi. Dev cephanelikler ve füze üretim tesislerinde yaşanan olaylar birbiri ardına gelince herkesin aklına aynı soru takıldı: Rus tesislerine yönelik sabotaj saldırıları mı gerçekleşiyor?

Yaklaşık 25 bin Rus askerinin öldüğü Ukrayna savaşında cenazeler memleketlerine gönderilirken halkın savaştan duyduğu rahatsızlık da artıyor. Bunun yanında Rus ordusunda Ukrayna işgali konusunda kırılmalar yaşandığı iddia ediliyor. 

İkinci Dünya Savaşı'nda Alman ordusunun Stalin tarafından durdurulmasının yıldönümü olan 9 Mayıs'ta 'zafer' pozu vermeye hazırlanan Vladimir Putin için neyin zafer anlamına geldiği büyük bir soru işareti. Çünkü cephede ağır kayıplar veren Rusya ülke içinde de ardı ardına yangınlarla sarsılıyor. 

Sandık sonuçları ortaya çıktı: Putin ilk yenilgisini Trabzon'dan aldı! Haberi Görüntüle

SİBİRYA'YI ALEVLER SARDI 

Sibirya bölgesinde bulunan Nizhnevartovsk'taki askerlik şubesine molotof kokteylleriyle yapılan saldırıda bina kullanılamaz hale geldi. Olayın savaş karşıtı protesto kaynaklı olabileceği belirtiliyor. 

OHAL ilan edilen bölgede askerlik şubesine yönelik saldırının ardından yangınlar devam etti. Krasnoyarsk bölgesinde 200 binanın alevlerden etkilendiği, bir adet kereste fabrikasının yandığı, alevlerin en az 5 kişinin ölümüne yol açtığı belirtiliyor. 

Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'e çirkin saldırı! Irkçı lider gözaltına alındı Haberi Görüntüle

FÜZE TESİSİNDE 22 KİŞİ ÖLMÜŞ

Ukrayna savaşına 'savaş' demenin yasak olduğu Rusya'da ülke medyasında 'operasyon', 'harekât' gibi ifadeler kullanıyor. Medya üzerinde sıkı bir sansür uygulanan ülkede olaylara ilişkin net sonuçlar için aradan haftalar geçmesi gerekiyor. 22 Nisan'da Rusya'nın Tver kentindeki füze tesisinde çıkan yangının sonuçları daha yeni anlaşıldı. Olayın duyulduğu gün Rus yetkililer 'bir kişinin öldüğünü' iddia etse de Havacılık ve Uzay Savunma Kuvvetleri Merkez Araştırma Enstitüsü’nde ölen kişi sayısının 22 olduğu ortaya çıktı. 

1 Mayıs Pazar günü ise Rusya'nın Ukrayna sınırındaki Belgorod bölgesinde yangın çıktı. Rus ordusuna ait olduğu bilinen askeri üste çıkan yangının ardından Belgorod Bölgesi Valisi Vyacheslav Gladkov sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Gladkov çıkan yangında 1 kişinin yaralandığını iddia ederek "Yerel sakinlerden 1 kişinin yaralandığı bilgisi var. Hafif yaralı ve hayati tehlikesi bulunmamakta. Gerekli tüm tıbbi yardımlar sağlanıyor. Yardımcım Konstantin Polezhaev ve Acil Durumlar Bakanlığı Bölge Başkanı Oleg Medvedev olay yerinde bulunuyor" dedi. Olayın Ukrayna saldırısı nedeniyle gerçekleştiği iddia edildi. 

Katliamın baş ortağı ABD'den Gazze hassasiyeti: 'Filistinli sivilleri korumak ahlaki... Haberi Görüntüle

BAŞKENTTEKİ DEPO KÜLE DÖNÜŞTÜ

Ukrayna'nın İzyum kentine yönelik bombardımanda Rusya Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov da bacağından yaralanırken Belgorod'daki yangınları Krasnoyarsk'ta orman yangınları izledi. Onlarca köyü etkileyen yangınlar 2 Mayıs'tan beri sürüyor. 3 Mayıs'ta ise Rusya'nın başkenti Moskova'da, ülkenin en büyük matbaa depolarından birinde yangın çıktı. Ders kitapları ve diğer malzemelerin bulunduğu dev depodaki yangın uzun uğraşlar sonunda kontrol altına alınabildi. Yangının çıkış nedeni henüz tespit edilemedi. 

Rusya teröristlere işkence görüntülerini paylaştı: Putin kime gözdağı veriyor? Haberi Görüntüle

KİMYASAL TESİSTE PATLAMALAR 

Rusya ertesi gün 4 Mayıs'ta ise kimyasal madde tankerindeki yangınla sarsıldı. Novgorod bölgesindeki Dzerzhinsk kentinde bulunan bir kimya tesisinde meydana gelen patlamalar kentte büyük panik yaşanmasına neden oldu. Alevlerin 2 bin metrekare alana yayıldığı açıklanırken Rusya, demiryolu hattının da bağlı olduğu tesislere 'yangın söndürme treni' gönderdi. 

ABD yine yaz çizdi: BMGK'de kabul edilen Gazze'de acil ateşkes... Haberi Görüntüle

O YANGININ NEDENİ FÜZE OLMASIN?

6 Mayıs'ta ise bu kez Rus donanmasının nadide parçalarından Amiral Makarov fırkateyninde yangın çıktı. Rus yetkililer Kırım açıklarındaki geminin füzeyle vurulduğu iddiasını kabul etmezken, gemiden yükselen dumanlar insansız hava araçlarından da görüntülendi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading