Rusya'yı destekleyen Ukraynalı muhalif politikacı, ülkenin askeri pozisyonları Rus güçlerine gönderdiği sırada yakalandı
Ukrayna'nın Rus yanlısı muhalif milletvekili Nestor Şufriç, Ukrayna askerlerinin pozisyonlarını fotoğrafladığı ve Rusya’ya gönderdiği sırada yakalanarak gözaltına alındı. Şufriç savaş başlamadan günler önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i övdüğü için Ukraynalı gazeteci Yuriy Butusov tarafından yumruklu saldırıya uğramıştı.
ABD ve Avrupa'nın askeri olarak karşı koymadığı Rusya son sürat Ukrayna'yı işgal ediyor. İşgalci Rus güçleri havadan yoğun bombadımana maruz bıraktığı ülkenin birçok noktasını da kuşatmış durumda. Yüzlerce asker sivil kaybın yaşandığı Ukrayna'da, ateşkes için müzakerelerin ilk ikisi sonuçsuz çıksa da halâ devam ediyor.
UKRAYNALI MUHALİF POLİTİKACI CASUSLUK YAPARKEN YAKALANDI
Rus saldırılarına karşı direnmeye çalışan Ukrayna ordusu'nun bilgilerini elinde bulunduran Ukrayna Parlamentosu Üyesi Nestor Şufriç, Rusya'ya casusluk yaparken yakalandı.
Gazeteci Valeria Yegoşina, Kiev'de gözaltına alınan Şufriç'in bir kontrol noktasını fotoğrafladığını ve korumalarının askerlere ateş ettiğini söyledi.
Rusya yanlısı olarak da bilinen Şufriç, Ukrayna askerlerinin pozisyonlarını fotoğrafladığı ve Rusya’ya gönderdiği sırada yakalanarak gözaltına alındı. Ülkesine hainlik yapan muhalif Şufriç'in gözlerinin bantlandığı görüntüleri dikkat çekti.
PUTİN'İ ÖVDÜĞÜ İÇİN YUMRUKLANMIŞTI
Öte yandan 18 Şubat'ta yapılan Freedom of Speech (İfade Özgürlüğü) isimli tartışma programında Ukraynalı gazeteci Yuriy Butusov ile Ukraynalı Rus yanlısı kongre üyesi Nestor Şufriç arasında tartışma çıkmış Butusov, milletvekiline Rus tarihini tanıttığı ve Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin'i desteklediği gerekçesiyle bir anda tokat atmıştı.
Butusov'un Şufriç'e attığı tokadın ardından ikilinin kavgası devam ederken yumruk, tekme ve tokatların havada uçtuğu kavgada iki isim, yerde birbirini girmişti.
Kavgayı o sırada programa bağlı bulunan eski Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk ve eski Cumhurbaşkanı Petro Poroshenko da izlemişti.