Yandex Metrica

Sitede Ara

Rusya'ya kömür yaptırımı etkisini çabuk gösterdi! Fiyatlar zirveye tırmandı

Rusya'ya kömür yaptırımı etkisini çabuk gösterdi! Fiyatlar zirveye tırmandı

Avrupa'da kömür fiyatları Rusya'ya uygulanan ithalat yaptırımı sonrası yükselişe geçti.

Dünya

23.01.2024, 19:05

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya'ya uygulanan 5. yaptırım paketi kapsamında, dün yılda 4 milyar dolarlık kömür ithalatına yasak getirdiklerini duyurmuştu. 

Von der Leyen açıklamasında, kömür ithalatı yasağının Rusya için önemli bir gelir kaybı sağlayacağını ifade ederken, yaptırımların devamının gelebileceğini bildirmişti. 

Tarz giyinmeyi onun sayesinde öğrendiler! Modaya yön veren dünyaca ünlü tasarımcı hayatını kaybetti! Tarz giyinmeyi onun sayesinde öğrendiler! Modaya yön veren dünyaca ünlü... Haberi Görüntüle

303 DOLARA YÜKSELDİ 

Bu açıklama sonrası API2 Rotterdam Kömürü Vadeli İşlemler Piyasası'nda nisan kontratlarında kömürün ton fiyatı bir önceki kapanışa göre yüzde 12,6 yükselerek 295 dolara çıktı. 

Bugün ise tonbaşı fiyatlar yüzde 4,5 artış göstererek 303 dolara ulaştı. 

Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek paylaştı! Ermenistan kabul etti: iade edilecek! Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek paylaştı! Ermenistan kabul etti: iade... Haberi Görüntüle

MAYIS VADELİ KONTRATTA 330 DOLAR

API2 Rotterdam Kömürü Vadeli İşlemler Piyasası'nda mayıs vadeli kontratlarda kömürün ton fiyatı 330, haziran vadeli kontratlarda ise 323 dolara yükseldi.

Diğer yandan Avrupa Birliği 2002 yılında toplam kömür ithalatının yüzde 54'ünü Rusya'dan yapmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading