Yandex Metrica

Rusya'ya gidecekler dikkat! Parmak izi ve uyuşturucu testi yürürlüğe giriyor

Rusya'ya gidecekler dikkat! Parmak izi ve uyuşturucu testi yürürlüğe giriyor

Rusya, ülkede 90 günden fazla kalmak isteyen her yabancıdan parmak izi almaya hazırlanıyor.

Dünya

12.03.2024, 20:01

Rusya Federasyonu gümrük ve havalimanlarında 29 Aralık 2021 tarihinden itibaren 'parmak izi yasası'nı uygulamaya koyacak. Bu ülkede 90 günden fazla kalmak isteyenleri ilgilendiren yasaya göre, Rusya'ya giren her yabancıdan parmak izi ve bulaşıcı hastalık bulundurmadığına dair resmi belge istenecek. 

Türkiye'nin St. Petersburg Başkonsolosluğunca yayınlanan duyuruda, Türk vatandaşlarına yönelik uyarılar şöyle sıralandı:

  • Rusya'da 90 takvim gününden daha uzun süre kalacak olan tüm yabancı vatandaşların göç merkezlerinde yapması gereken işlemlerde parmak izi kaydı ve biyometrik fotoğraf çekimi zorunlu olacaktır. Bu işlemleri gerçekleştiren herkese bir sertifika verilecektir. 
  • İkamet işlemleri için yapılacak başvurular öncesi sağlık belgesi almak zorunda olacak tüm yabancı vatandaşların uyuşturucu testinin yanısıra HIV(AIDS) testinden de geçerek başkaları için tehlike oluşturan bulaşıcı hastalıkların bulunmadığına dair resmi belge sunması mecburi olacaktır.
  • Bu gerekliliklerden kaçınılması durumunda, bu tür göçmenlerin Rusya Federasyonu'ndaki geçici kalış süreleri azaltılacaktır.
  • Tespit edilen uyuşturucu bağımlıları ve HIV bulaşmış kişilerle ilgili olarak, Rusya'da kalmalarının istenmediğine dair bir karar verilebilecektir.
  • Rusya Federasyonu'na 90 günden fazla süre için gelen tüm yabancı vatandaşların ülkeye giriş tarihinden itibaren 90 gün, Rusya'ya çalışmak için gelen yabancıların ise 30 gün içinde bu işlemleri tamamlaması gerekecektir.
  • Patent başvurusu veya çalışma izni başvurusunda da aynı prosedür uygulanacaktır. 
  • 6 yaşından küçük kişiler bu uygulamalardan muaf tutulacaktır. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading