Yandex Metrica

Rusya ve Çin'den sonra sıra Japonya'da mı? Kuril Adaları tartışma konusu oldu

Rusya ve Çin'den sonra sıra Japonya'da mı? Kuril Adaları tartışma konusu oldu

Rusya'nın Ukrayna ile yaşadığı gerilimin savaşa dönmesi sonrası Çin'de benzer bir hamlede bulunarak Tayvan'ı tehdit etmeye başlamıştı. Yeni bir dünya savaşı mı geliyor sorusunu akıllara getiren bu iki gelişme sonrası bir hamle de Japonya'dan geldi. Japonya 2. Dünya Savaşı'nda Rusya tarafından işgal edilen Kuril Adaları'nı geri istedi.

Dünya

23.01.2024, 18:53

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 5. gününe girerken Çin'den de Tayvan hamlesi geldi. Çin Halk Cumhuriyeti 1949 yılında kendisinden kopan resmi adıyla Çin Cumhuriyeti olan Tayvan'ı kültürel bağlılıklardan dolayı kendi toprağı ilan etti. Bu gelişme Avrupa'da şuan yaşanan gerilimin bir benzerinin Asya'da da yaşanacağı sinyalini verirken, Asya'da bir gelişme daha yaşandı. 

Prigojin'in ölümünden sonra ilk! Wagner iş ilanı açtı: Afrika'da çalışacak tecrübeli paralı asker aranıyor Prigojin'in ölümünden sonra ilk! Wagner iş ilanı açtı: Afrika'da çalışacak... Haberi Görüntüle

KURİL ADALARI TEKRAR GÜNDEMDE 

Zaten uzun yıllardır Asya gündeminde olan Kuril Adaları meselesi tekrar alevlendi. 1945 yılında İkinci Dünya Savaşı döneminde Sovyetler Birliği Pasifik Okyanusu ile Ohotsk Denizi'ni birbirinden ayıran 1300 kilometrelik Kuril Adaları'nı işgal etmişti. 

1951 yılına gelindiğinde SSCB, San Francisco Barış Antlaşması Konferansı kapsamında Japonya'dan 4 ada üzerinden hak iddiasından vazgeçemesini istedi. 

Oğlunu evinden kovdu bağları tamamen koptu! Kral Charles, Prens Harry'i sürgün mü etti? İngiltere'de büyük yankı uyandırdan kriz! Oğlunu evinden kovdu bağları tamamen koptu! Kral Charles, Prens Harry'i... Haberi Görüntüle

İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI'NDA İŞGAL EDİLMİŞTİ

Fakat Japonya bu talebi kabul etmeyerek hak iddiasını sürdürdü. Moskova yönetimi savaş döneminde işgal edilen adaların galibiyet sonucu olarak SSCB'ye ait olduğunu savunurken Tokyo tarihi ve hukuki açıdan bu adaların Japonya'dan ayrılamaz olduğunu bildirdi. 

İbrahim Karagül yazdı: Artık İran ve İsrail doğrudan hedef... İbrahim Karagül yazdı: Artık İran ve İsrail doğrudan hedef... Haberi Görüntüle

ADALAR RUSYA İÇİN STRATEJİK ÖNEM TAŞIYOR

Diğer yandan Kuril Adaları, Rus Donanması'nın Pasifik Okyanusu'na çıkışı için stratejik bir önem taşıyor. 

Son yıllarda Japon ve Rus yetkililerin söz konusu anlaşmazlık için sık sık masada bir araya gelmesine rağmen herhangi bir çözüm yoluna ulaşılamadı. 

İsrail içinde Netanyahu'ya karşı sesler yükseliyor: 'Hamas'ın istediğini verelim' İsrail içinde Netanyahu'ya karşı sesler yükseliyor: 'Hamas'ın istediğini verelim' Haberi Görüntüle

2014'TE GÖRÜŞMELER DURDURULMUŞTU

Ayrıca müzakereler 2014 yılında yaşanan Ukrayna krizi sebebiyle dondurulmuştu. 

Yaklaşık bir haftadır devam eden Rusya-Ukrayna savaşında G-7 ülkelerini bir araya getirerek Rusya'ya büyük ekonomik yaptırımlar uygulanmasını sağlayan Japonya tarihi ve hukuki olarak kendilerinden ayrılmasını kabul etmedikleri Kuril Adaları'nı tekrar masaya yatırmak istiyor. 

Timur'un fili varsa Putin'in de yunusu var... Casus dalgıçlar yunusların öğle yemeği oldu Timur'un fili varsa Putin'in de yunusu var... Casus dalgıçlar yunusların... Haberi Görüntüle

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI KURİL GERİLİMİNİ TIRMANDIRABİLİR

Avrupa'da halihazırda var olan durum göz önüne alındığında Rusya ile Japonya'nın arasında 77 yıldır devam eden gerilimin tırmanması bekleniyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading