Yandex Metrica

Rusya-Ukrayna savaşından şok görüntüler geliyor! Bilanço ağırlaşıyor 100 bin sivil sıkıştı

Rusya-Ukrayna savaşından şok görüntüler geliyor! Bilanço ağırlaşıyor 100 bin sivil sıkıştı

Ukrayna’da Rus işgalinde 1 ay geride kalırken arkasında binlerce can kaybı, yeni bir mülteci dalgası ve şimdiden harabeye dönmüş kentler bıraktı. Harkov Belediyesi'nden yapılan açıklamada sivillerin yaşadığı 998 bina vuruldu' denildi. Zelenski, Mariupol'deki durum hakkında nüfusun yaklaşık dörtte birinin (100.000 kişi) hala "insanlık dışı koşullarda" sıkışıp kaldığını söyledi. İşte Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmeleri...

Dünya

23.01.2024, 19:02

Rusya ve Ukrayna arasında 24 Şubat’ta başlayan savaş tüm hızıyla devam ediyor. Ukrayna'da Rus güçlerinin ilerleyişi yavaşladı. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarında birçok kentte yıkım giderek artıyor. Rus bombardımanlarının hedefindeki Harkov kentindeki yıkıma ilişkin belediye tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, "998’i sivil yaşam alanı olan bina dahil toplam bin 143 nokta bombalandı. Harkov’u ordu, yerel kuvvetler ve halk savunuyor. Gönüllüler imkanlar dahilinde zarar gören binaları onarıyor" denildi.

Ukrayna savaşı kaybedecek: Gerilim Hint-Pasifik okyanusuna sıçrayacak: CIA duyurdu Ukrayna savaşı kaybedecek: Gerilim Hint-Pasifik okyanusuna sıçrayacak: CIA duyurdu Haberi Görüntüle

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞINDA SON DAKİKA GELİŞMELERİ

11.04 Ukrayna'da Rus ordusunun saldırıları nedeniyle 128 çocuğun hayatını kaybettiği, 172 çocuğun yaralandığı bildirildi.

10.34 Ukrayna Deniz Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, "İşgal altındaki Berdyansk limanında işgalcilerin Karadeniz filosuna bağlı büyük çıkarma gemisi 'Orsk' imha edildi" denildi. 

10.00 Putin’in sağ kolu Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun uzun bir süredir ortalıkta görünmediği ortaya çıktı. Şoygu’dan ‘kalp sorunları’ nedeniyle 12 gündür haber alınamadığı belirtildi.

09.11 Rus birliklerinin işgal edebildiği tek Ukrayna şehri olan Herson'da ülkenin en önemli tiyatro yöneticilerinden biri askerler tarafından zorla gözaltına alındı.

08.28 Odessa kentinde Sovyet döneminden kalma yaklaşık 200 senelik alanlar ve yeraltı tünelleri, yerel halk tarafından bomba sığınağı olarak kullanılmaya başlandı. Bununla birlikte BM, Rusya'nın saldırıları nedeniyle en az 953 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı.

07.00 Ukrayna Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Rusya'nın, Donetsk ve Luhansk bölgelerinin idari sınırlarına giremediğini, Kiev şehrini kuşatamadığını ve Ukrayna'nın sol yakası üzerinde kontrol kurma görevini yerine getirmediği belirtildi.

06-22 Ukrayna lideri Vladimir Zelenski, Mariupol'deki durum hakkında nüfusun yaklaşık dörtte birinin (100.000 kişi) hala "insanlık dışı koşullarda" sıkışıp kaldığını söyledi.

04.16 Ukrayna lideri Zelenski, uluslararası kamuoyuna seslendi. Ukrayna'ya yönelik saldırının sadece bir başlangıç olduğunu savunan Zelenski, "Hepimiz Rusya'yı durdurmalıyız, dünya savaşı durdurmalı" dedi.

Türk tırları Gazze'ye giriyor: Yardım malzemeleri Filistin Kızılayına teslim edilecek Türk tırları Gazze'ye giriyor: Yardım malzemeleri Filistin Kızılayına teslim edilecek Haberi Görüntüle

EN AZ 953 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliğine göre ise Rusya-Ukrayna savaşında 24 Şubat-22 Mart'ta en az 977 sivil hayatını kaybetti, 1594 sivil ise yaralandı.

İsrail'in sonunu getirecek açık: 4 cephede savaşıyor ama yenilgi kendi ülkesinde olacak İsrail'in sonunu getirecek açık: 4 cephede savaşıyor ama yenilgi kendi... Haberi Görüntüle

TECAVÜZ SUÇLAMASI

İşgalci birliklerin Ukraynalı kadınlara karşı tecavüzü bir savaş aracı olarak kullandığı bildirildi. Ukrayna Başsavcısı Iryna Venediktova gelen ihbar üzerine ülkenin ilk resmi tecavüz soruşturmasını açtı. Venediktova, Kiev'in doğusundaki Brovary'de iki askerin kadına saldırdığını söyledi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'ten Rusya'yı kızdıracak çağrı: Ukrayna daha fazla bekleyemez NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'ten Rusya'yı kızdıracak çağrı: Ukrayna daha fazla... Haberi Görüntüle

'RUSYA BİR AYDA KİEV'İ KUŞATAMADI'

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Rusya'nın, Donetsk ve Luhansk bölgelerinin idari sınırlarına giremediğini, Kiev şehrini kuşatamadığını ve Ukrayna'nın sol yakası üzerinde kontrol kurma görevini yerine getirmediği belirtildi.

Dünyanın en kalabalık seçimi başladı: Tam 6 hafta sürecek Dünyanın en kalabalık seçimi başladı: Tam 6 hafta sürecek Haberi Görüntüle

'DÜNYA SAVAŞI DURDURMALI'

Dünya kamuoyuna seslenen Ukrayna lideri Zelenski, "Hepimiz Rusya'yı durdurmalıyız, dünya savaşı durdurmalı. Ukrayna'yı desteklemek için çalışan herkese minnettarım ama savaş devam ediyor. Sivillere yönelik terör devam ediyor. Bir ay oldu. Bu çok uzun. Kalbim, Ukraynalıların kalbi ve dünyadaki tüm özgür insanların kalbi kırılıyor. Bu yüzden sizlerden savaşa karşı çıkmanızı istiyorum" diye konuştu.

Ukrayna lideri Zelenski Batı'ya yalvardı: İsrail'e verdiğiniz desteği bize de verin! Ukrayna lideri Zelenski Batı'ya yalvardı: İsrail'e verdiğiniz desteği bize de... Haberi Görüntüle

KİEV'DE YOKSUL MAHALLELER VURULDU

RUS güçlerinin dün geceden bu yana Ukrayna'nın başkenti Kiev'e saldırılarında 4 kişinin yaralandığı bildirildi. Rus güçlerinin Kiev'in yoksulların oturduğu Nyvky semtine düzenlediği saldırıda 2 müstakil ev yanarak kullanılamaz hale geldi. Çevredeki bazı evlerin de camları kırıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading