Yandex Metrica
SON DAKİKA
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi: Hedeflerin tamamı yok edildi 5 şehir kuşatma altında

Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi: Hedeflerin tamamı yok edildi 5 şehir kuşatma altında

Rusya-Ukrayna savaşında 30. güne girildi. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasında 'Ukrayna'da operasyonun ana hedefinin ilk aşaması tamamlandı.' denildi. Ayrıca 5 şehrin kuşatma altında olduğu açıklandı. İşte Rusya-Ukrayna savaşına dair son dakika gelişmeleri...

Dünya

01.02.2024, 18:28

Putin'in verdiği emirle Rus ordusunun 24 Şubat sabahı Ukrayna'ya başlattığı askeri saldırıda 30. güne girildi. Ukrayna lideri Zelenski, şimdiye kadar 2 binden fazla Ukranyalı çocuğun kaçırıldığını iddia etti. Ukrayna Savunma Bakanlığı ise Moskova'nın 9 Mayıs'a kadar savaşı bitirmek için propaganda yaptığını açıkladı. Taraflar ayrıca ilk kez esir asker değişimi yaptı. İşte Rusya-Ukrayna savaşına dair son dakika gelişmeleri...

Rusya’da başkanlık seçimini Putin kazandı: Zafer konuşmasında 3. Dünya Savaşı... Haberi Görüntüle

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞIDNA SON DAKİKA GELİŞMELERİ

16.21 Rusya Savunma Bakanlığı: Rusya'nın Ukrayna'da operasyonun ana hedefinin ilk aşaması tamamlandı. Ordu, kuşatılmış Ukrayna kentlerine büyük bir kuvvetle saldırma olasılığını da dışlamıyor. Güçlerimizin odak noktası Donbass bölgesinin tamamen özgürleştirilmesi olacak. Ukrayna’nın hava kuvvetlerinin neredeyse tamamı ve donanmasının ise tamamı yok edildi. Ukrayna'nın Kiev, Harkiv, Çernigiv, Sumi ve Mıkolayiv şehirleri kuşatma altında, Herson bölgesinin tamamı, Zaporijya’nın da büyük bir kısmı kontrolümüzde. Bir ayda Ukrayna ordusundan 14 binden fazla asker öldü, yaklaşık 16 bin asker yaralandı. Rus askerlerinden 1351'inin öldüğünü, 3 bin 825'inin de yaralandığını açıkladı.

16.00 Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, Rusya’nın Ukrayna’daki saldırılarında toplam bin 35 sivilin öldüğünü, bin 650 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

15.36 NATO zirvesinde yapılan görüşmelerde bazı ülkelerin Ukrayna'ya yapacağı askeri yardımlar netleşti. İngiltere, Ukrayna'ya öldürücü silah yardımını iki katından fazlasına çıkarırken Ukrayna'ya 2 milyar dolar askeri ekipman sözü veren ABD de ayrıca 1 milyar dolarlık insani yardım sağlayacak.

15.00 ABD Başkanı Joe Biden, Brüksel'de Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen ile gerçekleştirdiği basın toplantısında, "ABD, Avrupa Birliği'nin Rus gazına bağımlılığının hızla azaltılması hedefine yönelik AB ile anlaşma yaptı" dedi.

14.10 Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Batılılar Rusya’ya karşı topyekün, hibrit bir savaş ilan etti" ifadelerini kullandı. 

13.22 Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, Ukrayna'daki paralı askerlerin bulunduğu bölgeye İskender balistik füzeleriyle saldırı gerçekleştirildiği belirtildi. 

11.23 Romanya Devlet Başkanı: Rusya'ya dönük enerji yaptırımları şu an için imkansız.

10.10 Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'daki biyolojik laboratuvarların ABD Başkanı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden'e ait bir vakıf tarafından finanse edildiğini öne sürdü.

09.40 Ukrayna ordusuna katılan yabancılar bu kez Amerika'dandı. Amerikalı askerlerin Kiev yakınlarındaki bir köyü Rus askerlerinden arındırma operasyonuna katılma anları Ukrayna basınına yansıdı. Başkent savunmasında yer alan Amerikalı askerlerin gayet rahat tavırları da görüntülere yansıdı.

09.11 ABD Başkanı Joe Biden bugün Polonya-Ukrayna sınırına gidecek. Başkanlık uçağı Air Force One Biden'ı Rzeszow'a, Ukrayna topraklarının 80 kilometre yakınına bırakacak. Biden'ın akşam saatlerinde ise başkent Varşova'ya gitmesi ve burada bir konuşma yapması bekleniyor.

08.30 ABD ve Avrupa Birliği (AB), Ukrayna halkını desteklemek ve Rusya'ya ağır bedel ödetmek için eş güdümlü çabaları sürdürmekte karlı olduklarını bildirdi.

07.00 Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski savaş sırasında 2 binden fazla Ukraynalı çocuğun kaçırıldığını ifade ederek, "Çocuklarımızın nerede olduğunu bilmiyoruz." dedi.

05.42 Avrupa Birliği (AB) liderleri, Rusya'ya savaş suçlarını derhal durdurma çağrısı yaparak, Ukrayna'nın Birlik üyeliğine desteğini yineledi.

05.18 Avustralya hükümeti, Ukrayna ile savaşan Rusya’ya destek verdiğini belirttiği Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ve aile üyelerini yaptırım listesine aldığını duyurdu.

AB'den İsrail'e 'sürdürülebilir ateşkes' çağrısı: 'Refah'a saldırmaktan kaçının' Haberi Görüntüle

LAVROV: BATI RUSYA'YA TOPYEKÜN SAVAŞ İLAN ETTİ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Batılılar Rusya’ya karşı topyekün, hibrit bir savaş ilan etti" ifadelerini kullandı. 

Avrupa’daki siyasetçilerin, "Hitler Almanyası'nda" kullanılan "topyekün savaş” terimini Rusya’ya karşı kullandıklarını savunan Lavrov, "(Batılılar) Rusya’ya karşı topyekün, hibrit bir savaş ilan etti. Hedefleri gizli değil, Rus ekonomisini ve bir bütün olarak Rusya'yı yok etmek ve boğmak istediklerini alenen ilan ettiler." diye konuştu.

Rusya’nın izole edilemeyeceğine işaret eden Lavrov, "Dünyanın her yerinden çok sayıda dostumuz, müttefikimiz ve ortağımız var." ifadesini kullandı.

Lavrov, Batılıların, Birleşmiş Milletler kararlarını etkilemek için kışkırtıcı bir propaganda yürüttüğünü belirterek, "Batı dışındaki dünya ülkelerinin büyük çoğunluğu, tek taraflı oynanan bir oyuna girmek istemiyor. Muazzam bir baskı altındalar." dedi.

Ukrayna yönetiminin nükleer silah edinmesine yönelik arzusundan ötürü endişe duyduklarını ifade eden Lavrov, "Aynı şekilde, Pentagon’un Ukrayna’daki askeri-biyolojik programını gerçekleştirmek üzere en az üç düzine laboratuvar kurmasından da endişe duyuyoruz" diye konuştu.

ABD'de bulunan bir köprüye konteyner gemisi çarptı: Köprü saniyeler içerisinde... Haberi Görüntüle

ZELENSKİ: 2 BİNDEN FAZLA ÇOCUK KAÇIRILDI

Zelenskiy, Avrupa Konseyi Toplantısına video konferansla katılarak konuşma yaptı. Ukrayna'nın hiçbir zaman savaş hayal etmediğini belirten Zelenskiy, bir aydır kendi topraklarında bombardıman altında olduklarını belirtti. Zelenskiy, savaş sırasında 2 binden fazla Ukraynalı çocuğun kaçırıldığını ifade ederek, "Çocuklarımızın nerede olduğunu bilmiyoruz." dedi. İnsani yardım konvoylarının da ateş altında olduğunu dile getiren Zelenskiy, "Tahliye koridorlarındaki çocuklara, kadınlara ve kilise çalışanlarına ateş ediyorlar." diye konuştu.

Rusya'dan Erdoğan açıklaması: 'Minnettarız' Haberi Görüntüle

9 MAYIS PROPAGANGASI

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, savaşın Rusya'da Zafer Bayramı olarak kutlanan 9 Mayıs'a kadar tamamlanması fikrinin propagandasının yapıldığını bildirdi.Rusya Federasyonu'nda 9 Mayıs, Sovyetler Birliği'nin 2. Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası'na karşı kazanılan tarih olarak biliniyor. 1945'ten beri 9 Mayıs günü, Zafer Bayramı olarak kutlanıyor.

Önce Netanyahu'dan sonra Gallant'tan işgal mesajı: Soykırımcı İsrail Refah'a saldırmaya... Haberi Görüntüle

İLK ESİR ASKER DEĞİŞİMİ

BBC'de yer alan habere göre savaşta bir ilk yaşandı. Rusya ve Ukrayna ordusu arasında esir asker değişimi yapıldı. Yetkililer 10 esir Ukrayna askerinin, 10 esir Rus askeriyle değişitildiğini aktardı. Ayrıca 11 Rus sivil denizci, 19 Ukraynalı denizci için ayrı bir takas yapıldı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading