Yandex Metrica
SON DAKİKA
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmeleri! Zelenski'den Putin'den flaş çağrı

Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmeleri! Zelenski'den Putin'den flaş çağrı

Son dakika haberleri... Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski yeni bir video mesaj yayınladı. Zelenski, Rusya'ya bir kez daha görüşme çağrısında bulundu. Luhansk Valisi bugün sivillerin tahliyesi için insani koridorun açılacağını, duyurdu. Tahliyelerin saat 10.00'dan itibaren başlaması planlanıyor. Rusya, Ukrayna'da ilk defa Kinjal hipersonik füzesi kullandığını açıkladı. İşte Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmeleri...

Dünya

20.02.2024, 12:28

Rusya-Ukrayna savaşı tüm hızıyla devam ediyor. Herkesin aklında tek bir soru var o da 'savaş ne zaman bitecek?' Türkiye, savaşın sona ermesi için arabuluculuk görevini üstlenmiş durumda. Tek çözüm Zelenski ve Putin'in araya gelip ateşkes sağlaması. Zelenski, savaşın sona ermesi adına flaş bir adım attı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken 6. Ortadoğu turuna çıktı: İsrail son... Haberi Görüntüle

'YENİDEN ADALET SAĞLAMA ZAMANI'

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, yayımladığı video mesajında, bu kez devlet başkanlığı binasının önünden halka seslendi. Ukrayna ile Rusya arasındaki müzakerelere değinen Zelenski, "Ukrayna için toprak bütünlüğünü ve adaleti yeniden sağlama zamanı geldi." dedi. Vladimir Zelenski, aksi takdirde verdiği kayıplar yüzünden Rusya'nın yükselmesi için birkaç neslin bile yeterli olmayacağını vurgulayarak, "Ukrayna için anlamlı, barış ve güvenlik müzakereleri, Rusya'nın kendi hatalarından kaynaklanan zararı azaltması için tek şans." ifadesini kullandı.

Trump'tan Biden'ı destekleyen Yahudileri kızdıracak açıklama: 'İsrail yok edilecek' Haberi Görüntüle

'BU BİR SAVAŞ SUÇUDUR'

Rusya'nın, insanı yardımlara engel olduğuna ve bu bilinçli yapılan saldırıların bir savaş suçu olduğuna dikkat çeken Zelenski, "Yüzlerce ton temel ürünler teslim edildi. Fakat işgalciler çoğu bölgede çevredeki kentlere insani yardım tedarikini engellemeye devam ediyor. Bu tamamen bilinçli bir taktiktir. Ukrayna kentlerindeki insani felaketi, Ukraynalıların işgalcilerle işbirliği yapması için bir argüman haline getirmek için kesinlikle her şeyi deneyecekleri çok net. Bu bir savaş suçudur. Bundan onlar sorumlu olacak. Bu emirleri veren Rus figürleri bu emirleri yerine getiren her Rus askeri belirlenecek. Lahey'e tek yön bilet alacaklar. Sivillerin Rus bombardımanından ve saldırılarından saklandığı Mariupol'da işgalciler tarafından tahrip edilen drama tiyatrosunun enkazındaki sakinler kurtarılmaya devam ediyor. 130'dan fazlası çıkarıldı. Ağır yaralılar var. Fakat ölü sayılarıyla ilgili net bir bilgi yok" dedi.

Rusya ile NATO savaşa mı giriyor? Rus füzesi NATO hava... Haberi Görüntüle

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞINDA SON DAKİKA GELİŞMELERİ

15.15 Rusya’dan Sergey Korsakov, Oleg Artemyev, Denis Matveev isimli 3 kozmonot üzerlerinde Ukrayna bayrağının renklerini taşıyan uzay kıyafetleri giydi.

14.50 ABD Silahlı Kuvvetleri, Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaşla ilgili Bulgaristan'da kurulan NATO askeri birliğine bir "Stryker" zırhlı araç bölüğü yollayacak.

13.45 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Rus operasyonun kapsamlı belgelerin imzalanmasıyla sona ermesini umuyorum

12.33 Alman medyası, BILD: Türkiye, savaş nedeniyle Rusya ile ticareti sonlandıran Batılı şirketlerin geri çekilmesinden faydalanabilecek olan tek NATO ülkesi. Rus alışveriş merkezleri, Batılı markalar yerine Türk markalarını kabul edeceklerini açıkladılar.

12.00 Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko, Rusya Devlet Başkanı Putin’in sağlık sorunları olduğu şeklindeki söylentilerin Batı tarafından, Rus lidere güveni sarsmak için yayıldığını söyledi: “Putin hiç olmadığı kadar formunda.”

11.15 Ukrayna'ya saldıran Rus ordusunun 14 bin 400 askerini, 95 uçağını, 115 helikopterini ve 466 tankını kaybettiği bildirildi.

11.00 Rus askerleri, akşam saatlerinde Ukrayna'nın güneyinde yer alan Mikolayiv'i vurdu. Askeri bir noktanın hedef alındığı iddia edilirken, olay yerine Ukrayna Acil Durum Servisi'ne bağlı ekipler geldi. Ölü ya da yaralı sayısına ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

10.33 Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus Silahlı Kuvvetleri’nin Ukrayna’daki özel operasyon kapsamında ilk kez Kinjal hipersonik füzelerini kullandığını, böylelikle Ukrayna ordusuna ait askeri deponun imha edildiğini söyledi.

10.00 Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, ülkeye saldıran Rus ordusundan bir generalin daha öldürüldüğünü duyurdu. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Rusya 8. Muhafız Ordusu Komutanı Korgeneral Andrey Mordviçev'in Ukrayna askerlerince Herson'a bağlı Çernobaevka bölgesinde öldürüldüğü öne sürüldü. Ukrayna makamları daha önce de 4 Rus generalin öldürüldüğünü açıklamıştı.

09.44 Luhansk Valisi bugün sivillerin tahliyesi için insani koridorun açılacağını, duyurdu. Tahliyelerin saat 10.00'dan itibaren başlaması planlanıyor.

09.20 ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) üst düzey bir yetkili, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminin 23'üncü gününde, Rusların Ukrayna'daki ilerleyişinin durma noktasına geldiğini açıkladı.

08.33 Birleşmiş Milletler, Ukrayna’daki savaş nedeniyle üç haftada yaklaşık on milyon insanın evlerinden edildiğini açıkladı. Yaklaşık 6,5 milyon insanın Ukrayna içinde yer değiştirmek zorunda kaldığı bildirildi.

08.00 ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Jalina Porter, Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı Donetsk bölgesinde, 3 ABD askerinin öldürüldüğü haberini yalanladı.

06.22 Birleşmiş Milletler (BM), savaşın devam ettiği Ukrayna’ya yönelik ilk acil insani yardım konvoyunu ulaştırdığını açıkladı.

01.30 ABD Başkanı Joe Biden, Çinli mevkidaşı Şi Cinping'e Ukrayna savaşında Rusya'ya ekipman desteği vermenin sonuçları olacağı konusunda uyarıda bulundu.

Prenses Kate ortadan kaybolmuştu! Fotoğraftaki Kate mi, yoksa dublör mü?... Haberi Görüntüle

ÇOCUK ÖLÜMLERİ PROTESTO EDİLDİ

Ukrayna'nın Lviv kentinde belediye meclisinin önündeki ünlü Rynok Meydanı’na Rusya'nın 24 Şubat’tan bu yana düzenlediği saldırılarda ölen 109 çocuk için 109 boş bebek arabası bırakıldı. Bebek arabalarını gören vatandaşlar gözyaşlarını tutamazken, Ukraynalı anne Katerina Babadzhanova, “Çocuklar bizim ulusumuzun geleceği, kalbi ve ruhu. Çocukları öldürülen annelerin canı yanıyor. Tüm dünyanızın yıkılması oldukça korkutucu ve üzücü. Çocuğunuzu korumak istiyorsunuz. Çocuğunuz için huzurlu bir gökyüzü ve en iyisini istiyorsunuz” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading