Yandex Metrica
SON DAKİKA
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmeleri! Zelenski'den flaş çağrı: 1 euro bile vermeyin

Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmeleri! Zelenski'den flaş çağrı: 1 euro bile vermeyin

Rusya-Ukrayna savaşında 26. güne girildi. Rus ordusu gece başkent Kiev'de Podilskyi semtindeki bir alışveriş merkezine saldırdı. Saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti, bir kişi ise yaralandı. Zelenski, yaptığı açıklamada 'Putin'le er ya da geç bir araya geleceğim, görüşme Kudüs'te bile olabilir.' dedi. Kremlin ise 'Putin-Zelenski görüşmesi için hala zemin oluşmadı, ilk önce önemli ilerleme sağlanması gerekiyor' dedi. Zelenski, 'İşgalcilere 1 euro bile vermeyin, tüm limanlarınızı onlar için kapatın, mal tedarik etmeyin, Rus enerji kaynaklarını reddedin.' dedi. İşte Rusya-Ukrayna savaşına dair son dakika gelişmeleri...

Dünya

23.01.2024, 19:00

Putin'in emriyle Rus ordusunun 24 Şubat'ta Ukrayna'ya başlattığı askeri operasyon tüm hızıyla devam ediyor. Rusya'nın karadan ilerleyişi durma noktasına gelirken havadan bombardıman ise sürüyor. Ruslar haftasonu Ukrayna'da hipersonik füze kullanmaya başladı. Ruslar bir kez daha sesten 5 kat hızlı hipersonik füze kullandığını duyurdu. Karadeniz ve Hazar'dan da seyir füzeleri atılıyor. Rus ordusu, seyir füzeleriyle askeri tesislerin hedef alındığını açıkladı.

Lütfen sesimize kulak verin! Irak'taki Türk kadın mahkumlar Türkiye'de yargılanmak... Haberi Görüntüle

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞINDA SON DAKİKA GELİŞMELERİ

17.11 Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Rus gazına alternatif ve fosil yakıt arayışının artmasının "çılgınlık" olduğu ve iklim değişikliyle mücadeleye "yıkım" getireceği uyarısında bulundu.

16.50 Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Batılı ülkelerin Rus petrolünü almayı durdurmaları halinde, fiyatların varil başına 300 dolara çıkabileceğini söyledi.

15.17 Kiev Belediyesi uygulanan sokağa çıkma yasağının 23 Mart Çarşamba sabahı saat 07.00’ye kadar uzatıldığını duyurdu.

14.45 Ukrayna, Rus ordusunun başkent Kiev'deki alışveriş merkezine düzenlediği saldırıda 8 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Saldırı sonrası alışveriş merkezinin kullanılamaz hale geldiği, çevredeki evlerin camlarının kırıldığı, yakında park halinde bulunan araçların hasar gördüğü bildirildi.

14.15 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Almanya'ya ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerine seslendi: Roketler, NATO’nun 20 kilometre mesafesine düştü. Ukrayna'yı dinlemek gerektiğini anladınız. İşgalcilere 1 euro bile vermeyin, tüm limanlarınızı onlar için kapatın, mal tedarik etmeyin, Rus enerji kaynaklarını reddedin. Güven içinde olmamız için, çocuklarımızın dışarıda oynanabilmesi için, siren seslerini duymamamız için, Rus bombalarına, Rus roketlerine, savaşa imkan vermeyin. Barış olması için harekete geçin.

13.22 Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Ukraynalı mevkidaşı Volodomir Zelenski'nin en büyük bölümü Suriye'den olan paralı askerlerin Ukrayna'ya karşı savaşta Rusya'ya destek olmak üzere kuzeye gittiğini söylediğini aktardı. Duda, "Bu Türkiye için ilginç bir sinyal" dedi.

12.40 Kremlin: Rusya, Ukrayna'dan daha hızlı bir şekilde müzakereye hazır. Putin-Zelenskiy görüşmesiyle ilgili hala bir temel sağlanabilmiş değil. Rusya, müzakerelerin hızlı yönetilmesi için Ukrayna tarafına göre daha hazır. Ukrayna üzerinde etkisi olan ülkeler, Kiev'in barış müzakerelerinde daha yapıcı olması için çaba harcamalı. Müzakerelerde olması gerektiği kadar ilerleme sağlanamadı.

11.14 Ukrayna'nın Sumy kentindeki kimyasal tesisinde aşırı zehirli amonyak sızıntısı tespit edildi. Sumy'deki amonyak sızıntısı kontrol altına alındı.

10:23 Japonya ile Kamboçya, Rusya'ya, Ukrayna'ya açtığı savaşı "durdurması ve askeri güçlerini geri çekmesi" çağrısı yaptı.

09:44 Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Rusya'ya karşı savaşan Ukrayna'ya 5 milyon Yeni Zelanda doları (yaklaşık 3,45 milyon Amerikan doları) değerinde ölümcül olmayan askeri malzeme desteğinde bulunacaklarını bildirdi.

08.25 Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Podolyak, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısında bugüne kadar 6 Rus generalin öldürüldüğünü bildirdi.

07.50 Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile er ya da geç diyalog için bir araya geleceğini ve bu görüşmenin Kudüs'te bile düzenlenebileceğini belirtti.

06.44 Ukrayna Devlet Acil Durum Hizmetleri, Rus ordusunun bu gece başkent Kiev'de Podilskyi semtindeki bir alışveriş merkezine düzenlediği saldırıda 4 kişinin hayatını kaybettiğini, bir kişinin ise yaralandığını bildirdi

05.22 Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, ülkesine saldıran Rusya Federasyonu'na gelecek hafta uygulamaya konulacak yeni Batı yaptırımları beklediklerini söyledi.

04.00 Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta ateşkes sağlanması için başlatılan müzakerelerin 21 Mart Pazartesi günü çevrim içi devam edeceğini bildirdi.

ABD ve İsrail'in Türkiye-Rusya planı: DEAŞ/IŞİD'i kim kurdu? sorusunun cevabı... Haberi Görüntüle

ZELENSKİ: PUTİN'LE ER YA DA GEÇ BİR ARAYA GELECEĞİZ

Ukrayna lideri Zelenski, er ya da geç diyalog için Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geleceğini söyledi. İsrail Başbakanı Bennett'in Rusya ile diyalog çağrısında bulunduğunu aktaran Zelenski, "Kudüs'te bir toplantının yapılması bile mümkün. Eğer bu mümkün olursa barışın sağlanması için doğru bir karar olur" dedi.

Gençler artık yaşlılardan daha mutsuz! 2024 mutluluk araştırmasında Türkiye kaçıncı... Haberi Görüntüle

ALIŞVERİŞ MERKEZİNE SALDIRI: 4 ÖLÜ

Ukrayna Devlet Acil Durum Hizmetleri Kiev şubesinden yapılan yazılı açıklamada, Kiev'in Podilskyi semtindeki alışveriş merkezine gerçekleştirilen saldırının ardından olay yerinde arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtilerek, "4 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı. Bilgiler netleşiyor." ifadesi yer aldı. Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, Telegram hesabından yaptığı paylaşımda, Kiev'in Podilskyi semtinde patlama seslerinin duyulduğunu duyurmuştu.

Bakan Fidan İspanya'nın Gazze tutumunu takdir etti: Filistin meselesi evrensel... Haberi Görüntüle

MÜZAKERELER DEVAM EDİYOR

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta ateşkes sağlanması için başlatılan müzakerelerin 21 Mart Pazartesi günü çevrim içi devam edeceğini bildirdi. Podolyak, Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakereler ile ilgili yaptığı açıklamada, müzakerelerin bugün çevrim içi devam edeceğini belirterek, "Bundan önce çalışma alt gruplarında son derece yoğun bir çalışma vardı." dedi.

ABD'den Gazze'ye kurulacak geçici liman için skandal karar! 'Güvenliğinde İsrail... Haberi Görüntüle

UKRAYNA YENİ YAPTIRIMLAR BEKLİYOR

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Facebook hesabından paylaştığı görüntülü mesajda, Rusya'ya uygulanması gereken yeni yaptırımlar konusunda Batı ülkelerindeki meslektaşlarıyla yoğun görüşmeler yaptığını duyurdu. Konuşmasında, "Yeni yaptırımlara ihtiyacımız var ve bunlar yakında, gelecek hafta olacak. Şimdi tam olarak Ukrayna'ya göre önemli olan konuları zorlamak istiyoruz." ifadesini kullanan Kuleba, öte yandan Rusya pazarını henüz bırakmayan uluslararası şirketlere de Rusya'dan "ayrılın" çağrısı yaptı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading