Yandex Metrica
SON DAKİKA
Rusya taktik değiştirdi! 'Ana hedefimiz Donbas bölgesi'

Rusya taktik değiştirdi! 'Ana hedefimiz Donbas bölgesi'

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminin 31. gününde, Rus birlikleri hedef değiştirdiklerini açıkladı. Ukrayna içlerine girmek yerine Donbas'ın bağımsızlığı için mücadele edeceğini açıklayan Rusya'nın bu girişimi taktik değiştirmek şeklinde değerlendirildi.

Dünya

23.01.2024, 19:03

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkanı Orgeneral Sergey Rudskoy, Rusya'nın ana hedefinin Donbas'ın bağımsızlığını kazandırmak olduğunu belirtti. 

Rudskoy yaptığı açıklamada, "Güçlerimiz, esas hedefe odaklanacak, o da Donbas'ın tamamen bağımsız hale getirilmesi." diye konuştu. 

PKK CEO'su Brett McGurk'ün İran'la gizli görüşmesi ortaya çıktı: Tahran'ın... Haberi Görüntüle

'ESAS HEDEFİMİZE ODAKLANDIK'

Diğer yandan operasyonun ilk aşamasının başarıyla tamamlandığını ve Ukrayna ordusunun gücünün önemli bir kısmının yok edildiğini belirten Rudskoy, "Bu, esas hedefimize odaklanmamıza yaradı." diye konuştu. 

İsrail yine karıştı: Ultra Ortodoks Yahudilerden zorunlu askerlik karşıtı protesto Haberi Görüntüle

TAKTİK DEĞİŞTİRİYORLAR 

Yapılan bu açıklama, Rusya'nın taktik değiştirmesi olarak yorumlanırken, güney ve doğuda elde edilen başarılara rağmen diğer bölgelerde sorunlarla karşılaşması olarak değerlendirildi. 

Donald Trump açıkladı: İsrail lobisinin artık ABD'de gücü yok! Haberi Görüntüle

DONBAS RUSYA'NIN YÖNETİMİ ALTINDA 

Rudskoy, Rusya yanlısı ayrılıkçı Luhansk Halk Cumhuriyeti'nin yüzde 93'ünün ve Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin yüzde 54'ünün kontrol altında olduğunu ifade etti. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading