Yandex Metrica

Rusya, Suriye'de silahlarını deniyor

Rusya, Suriye'de silahlarını deniyor

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rus ordusunun Suriye'deki siviller üzerinde silahlarını denediğini ikinci kez itiraf etti.

Dünya

23.01.2024, 17:39

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Suriye’de 320’yi aşkın silah çeşidini denediklerini söyledi.

Şoygu, Azak Denizi kıyısındaki Rostov-na Donu kentinde bulunan bir helikopter fabrikasında yaptığı konuşmada, Rus ordusunun Suriye’deki operasyonlarına dair bilgi verdi.

Söz konusu fabrikanın ürettiği helikopterlerden birinin Suriye’deki operasyonların sonucunda geliştirildiğine dikkati çeken Şoygu, askeri teknik araçları güvence altına almak için uzun menzilli hava savunma sistemlerine ihtiyaç duyulduğunu ve Rusya’nın buna sahip olduğunu ifade etti.

Suriye’deki operasyonlar sayesinde bu tip silahlara sahip olduklarını vurgulayan Şoygu, "Operasyonlar esnasında helikopterler dahil 320’den fazla farklı silah türü denedik." diye konuştu.

Rus ordusundaki modern silah ve teçhizat payının yüzde 70 olduğunu kaydeden Şoygu, "Bu, dünyadaki tüm ordular arasında en yüksek orandır." ifadelerini kullandı.

BM Genel Sekreteri'nden dikkat çeken çalışma: Dünya savaş halindeyken toplantıda bakın ne yaptı? BM Genel Sekreteri'nden dikkat çeken çalışma: Dünya savaş halindeyken toplantıda... Haberi Görüntüle

ŞOYGU VE PUTİN DAHA ÖNCE DE “DENEDİK” DEMİŞTİ

Beyaz Saray'daki acil toplantı başladı: Devletin tepesi Acil Durum Odası'nda Beyaz Saray'daki acil toplantı başladı: Devletin tepesi Acil Durum Odası'nda Haberi Görüntüle

Şoygu, daha önce de benzeri bir açıklama yaparak ülkesinin Suriye’de neredeyse bütün silahlarını denediğini ve “olumlu” sonuç aldığını söylemişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Mayıs ayında yaptığı açıklamada, Suriye’de askeri birliklerinin neredeyse tamamının savaş tecrübesi kazandığını ifade etmişti.

İsrail bayram günü 3 oğlunu ve torunlarını öldürmüştü! Hamas lideri Heniyye'nin bir torunu daha hayatını kaybetti! İsrail bayram günü 3 oğlunu ve torunlarını öldürmüştü! Hamas lideri... Haberi Görüntüle

RUSYA, SURİYE’DE BİNLERCE SİVİLİ ÖLDÜRDÜ

Gazze'ye doğru yola çıkan ABD gemisi yarı yoldan geri döndü: Soruşturma başlatıldı Gazze'ye doğru yola çıkan ABD gemisi yarı yoldan geri döndü:... Haberi Görüntüle

Mart 2011 yılında Suriye’de başlayan halk ayaklanmasında Esed rejiminin yanında duran Rusya, 2015 yılında doğrudan askeri müdahale başlattığı Suriye’de sivil yerleşim alanlarını hedef alıyor.

Suriye İnsan Hakları Ağı’nın (SNHR) her gün güncellediği verilere göre, 2011’den beri yaklaşık 7 bin sivil Rus kuvvetleri tarafından öldürüldü.

Uzmanlar, söz konusu verilerin tespit edilen resmi rakamlar olduğunu ve gerçek rakamların çok daha yüksek olduğunu ifade ediyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading