Yandex Metrica

Rusya SSCB'yi mi kuruyor? İşte destek veren ülkeler

Rusya SSCB'yi mi kuruyor? İşte destek veren ülkeler

Venezuela, Çin ve Suriye'den sonra bir ülke daha Rusya'nın işgal girişimine destek verdi. Gürcistan Başbakanı İraki Garibaşvili, Batı'nın Rusya'yı hedef alan yaptırımlarına ortak olmayacağını ifade etti.

Dünya

23.01.2024, 18:52

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi devam ediyor. Rus orduları Kiev'e doğru ilerlerken dünya liderleri tek tek açıklama yaparak Rus işgalini kınadıklarını belirtiyor. 

NATO ve AB üyesi ülkeler Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesine karşı çıkarken, herhangi bir askeri destekte bulunmamaları Ukrayna'nın sahada yalnız kalmasına sebep oldu. 

Diğer yandan işgal girişimi dünyanın ikiye bölünmesine sebep oldu. Rus işgaline ilk destek Belarus'tan gelirken, NATO ve AB üyeleri ülkeler işgali kınamakla yetindi. 

Irak'tan Türkiye'ye oluk oluk petrol ve doğalgaz akacak: Bölgeye huzur getirecek tarihi anlaşma Irak'tan Türkiye'ye oluk oluk petrol ve doğalgaz akacak: Bölgeye huzur... Haberi Görüntüle

İLK YAPTIRIM ALMANYA'DAN GELMİŞTİ

Almanya, Kuzey Akım 2 Projesini sonlandırarak Rusya'ya karşı ilk yaptırımı uygularken, ABD Başkanı Joe Biden dün gece yaptığı açıklamada, Rusya'nın 1 trilyon dolarlık mal varlığını dondurduğunu bildirdi. 

İnsan kemiğinden yapılan uyuşturucu! Elmasları şimdi de böyle çalacaklar İnsan kemiğinden yapılan uyuşturucu! Elmasları şimdi de böyle çalacaklar Haberi Görüntüle

DESTEKÇİLERİN SAYISI ARTIYOR

Rusya'ya karşı ekonomik yaptırımlar artarak devam ederken, Rusya peyderpey şekilde işgal girişimi için destekçi toplamaya devam ediyor. 

Irak Başbakanı Sudani'den Türkiye'ye destek: 'Topraklarımızın Türkiye'ye karşı saldırı sahası olmasına izin vermeyeceğiz' Irak Başbakanı Sudani'den Türkiye'ye destek: 'Topraklarımızın Türkiye'ye karşı saldırı sahası... Haberi Görüntüle

ÇİN RUSYA'YA DESTEK VERİYOR

Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Rusya'ya uygulanan yaptırımlara karşı olunduğu belirtilerek, Pekin'in tüm yasadışı ve tek taraflı yaptırımlara karşı olduğunu ve ilgili tarafların Çin'i ilgilendiren meseleleri zarar oluşturmadan ele almasını umut ettiği belirtilmişti.

Hamas ve İslami Cihad'dan Batı Şeria için ortak açıklama! Filistinlilere 'çatışmaya girin' çağrısı Hamas ve İslami Cihad'dan Batı Şeria için ortak açıklama! Filistinlilere... Haberi Görüntüle

LUKAŞENKO PUTİN'İN YAKIN DOSTU

Diğer yandan Rusya ile ortak tatbikatlara imza atan Belarus ise Rusya'nın işgaline destek verdi. Belarus topraklarını Rus askerlerine açan Lukaşenko, Ukrayna'nın bombalanması için Rus ordusuna yardım etmişti. 

Söz konusu yardım ve destekten dolayı Avrupa Birliği Belarus'a uygulanan yaptırımları 1 yıl daha uzattı. Karar gerekçesinde Ukrayna'ya yönelik askeri harekat nedeniyle Rusya'nın yanında olan Belarus'a uygulandığı belirtildi. 

Otelde pedofili operasyonu! 7 ve 11 yaşındaki çocuklarla buluşacak olan şüpheliye polis baskını! Otelde pedofili operasyonu! 7 ve 11 yaşındaki çocuklarla buluşacak olan... Haberi Görüntüle

MOLDOVA TOPRAKLARINI RUSYA'YA AÇTI

Moldova ise resmi olarak herhangi bir destek belirtmese de Rus ordusuna topraklarını açmıştı. Dün saat 13.00 sıralarında Moldova'dan Ukrayna'ya bir dizi füze atışı gerçekleşmişti. 

ABD tehdidine karşı Rus sözü: Su-35S savaş uçakları Ortadoğu'ya gidiyor ABD tehdidine karşı Rus sözü: Su-35S savaş uçakları Ortadoğu'ya gidiyor Haberi Görüntüle

ESED DESTEK VERMEKTEN GERİ KALMADI

Suriye'de kendi halkına Rusya ile beraber zulmeden Esed ise destek mesajlarını esirgemedi. Esed, Rusya'nın Ukrayna işgalini desteklediklerini açıkladı. 

Ayrıca Yemen ve Nikaragua'da faaliyet gösteren İran destekli terör örgütü Husiler Putin'in işgal girişimine destek verdi. 

Netanyahu varoluşsal bir tehdit... İsrailli muhalefet lideri: Hükümetten buram buram zayıflık kokusu yayılıyor Netanyahu varoluşsal bir tehdit... İsrailli muhalefet lideri: Hükümetten buram buram... Haberi Görüntüle

TOKAYEV RUSYA'NIN STRATEJİK ORTAĞI

Kazakistan hükümeti ise resmi bir açıklamada bulunmadı fakat son isyanlarda Putin'in desteğini gören Devlet Başkanı Kasım Cömert Tokayev söz konusu gerilimde Luhansk ve Donetsk'i tanımayacağını ifade etti. 

Rusya'nın kararına herhangi bir yorumda bulunmayan Tokayev, "Kazakistan'ın Luhansk ve Donetsk'i tanıyıp tanımayacağı sorusu gündemizde değil. Devletler hukuku ve Birleşmiş Milletler (BM) Şartı'nın temel prensipleri üzerinden hareket ediyoruz" diye konuştu. 

Ermenistan ise Donetsk ve Luhansk'ı tanıma gündeminin masada olmadığını belirterek Rusya'ya üstü kapalı şekilde destek vermekle yetindi. 

Çin ABD'nin alt yapısına saldıracak: FBI resmen duyurdu: Doğru anı bekliyorlar Çin ABD'nin alt yapısına saldıracak: FBI resmen duyurdu: Doğru anı... Haberi Görüntüle

SIRBİSTAN ÇEKİMSER DAVRANIYOR

Sırbistan ise halk tabanında ikiye bölünmüş durumda. 2014'te Kırım'ın işgaline destek veren Sırbistan, Luhansk ve Donetsk konusunda daha hassas bir politika uyguluyor. Çünkü şu an AB'ye tam aday durumunda. 

Sırbistan Devlet Başkanı Aleksandr Vucic söz konusu gerilim ile ilgili Moscow Times gazetesine yaptığı açıklamada, "Avrupa yolundaki Sırbistan, nüfusunun yüzde 85'i Rusya'nın yanında olmasına rağmen Ukrayna'nın da toprak bütünlüğünü destekliyor" diye konuşmuştu. 

ABD suspus: Beyaz Saray Sözcüsü İsrail'in eylemlerine yorum yapmadı ABD suspus: Beyaz Saray Sözcüsü İsrail'in eylemlerine yorum yapmadı Haberi Görüntüle

VENEZUELA İŞGALİN TAM DESTEKÇİSİ 

Güney Amerika ülkesi Venezuela ise bir Putin hayranı. Rusya'nın bölgedeki en yakın müttefiki Venezuela, 19 Şubat'ta yaptığı resmi açıklamada, Venezuela'nın Rusya'nın destekçisi olduğunu ilan etmişti. 

İsrail savaş kabinesinde neler konuşuldu? Perde arkasında yaşananlar ABD medyasına sızdı İsrail savaş kabinesinde neler konuşuldu? Perde arkasında yaşananlar ABD medyasına... Haberi Görüntüle

GÜRCİSTAN: YAPTIRIMLARA ORTAK OLMAYACAĞIZ

Gürcistan ise Rusya'ya karşı uygulanan yaptırımlardan rahatsız olduğunu duyurdu. Gürcistan Başbakanı İraki Garibaşvili, Batı ülkelerinin Rusya'ya karşı uyguladığı yaptırımlara ortak olmayacaklarını ifade ederek, Rusya'ya desteğini dile getirdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading