Yandex Metrica
SON DAKİKA
Rusya resmen tehdit etti: Yenilirsek nükleer savaş başlatırız

Rusya resmen tehdit etti: Yenilirsek nükleer savaş başlatırız

Rusya Ukrayna savaşında şiddetli çatışmalar devam ediyor. Savaşın 1. yılının dolmasına sayılı günler kalmışken, Rus kanadından korkutan bir açıklama geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yakın ilişkiler sahip olduğu bilinen Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev'den korkutan bir açıklama geldi. Tüm dünyanın diken üstünde olduğu nükleer savaşın çıkmasına ilişkin konuşan Medvedev, Rusya'nın nükleer savaşı başlatabileceğine işaret etti.

Dünya

23.01.2024, 20:20

Batı, bir yıldan bu yana süren Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle zor günler yaşıyor. İki ülke arasında karşılıklı çatışmalar devam ederken, sık sık dile getirilen nükleer savaş korkusu, ara ara kendisini göstermeye devam ediyor. Nükleer silahlara sahip olan Rusya'nın nükleer savaş başlatacağına ilişkin gerilim sürerken yeni bir açıklama gerilimi ateşledi.

Bayraktar TB2 kopyası kamikaze dronla petrol tesisini vurdular: Cephenin yeni... Haberi Görüntüle

MEDVEDEV'DEN YENİ KEHANET

Halen Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcılığı görevini yürüten, daha önce de Rusya Başbakanı ve Rusya Devlet Başkanlığı görevlerinde bulunan Dimitri Medvedev, yeni 'kehaneti'yle korkuttu.

NATO'nun ve Batılı ülkelerin savaşta Ukrayna'ya verdiği desteğin tartışıldığı bir Telegram grubunda konuşan Medvedev, Rusya'nın Ukrayna'da olası bir kayba uğramasının ardından gerçekleşebilecek senaryoyu dile getirdi.

Dünya Moskova'daki ölümcül konseri konuşuyor! ABD saldırıyı 2 haftadan önce... Haberi Görüntüle

'YENİLGİYE UĞRAYAN NÜKLEER GÜÇ NÜKLEER SAVAŞIN FİTİLİNİ ATEŞLEYEBİLİR'

"Geleneksel savaşlarda yenilgiye uğrayan bir nükleer güç, bir nükleer savaşın fitilini ateşleyebilir" ifadelerini kullanan Medvedev, Rusya'nın nükleer savaş başlatabileceğinin sinyalini verdi. "Nükleer güçler kaderlerinin bağlı olduğu büyük çatışmaları asla kaybetmezler" diye eski Rusya Başkanı, Rus kuvvetlerinin Ukrayna'da yenilgiye uğratılması halinde bunun büyük sonuçlarına karşı da uyarıda bulundu.
Sahada kaybedilen bir savaşta Rusya'nın nükleer saldırıya başvuracağını söylemesi, korku yarattı.

Husiler duyurdu: ABD ve İngiltere Yemen'e yeni bombardıman başlattı Haberi Görüntüle

AVRUPA BİRLİĞİ'NİN YIKILACAĞINI SÖYLEMİŞTİ

Medvedev'in 2023 açıklamaları gündeme bomba gibi düşmüştü. "Yeni bir yıldan önce herkes tahminlerde bulunmayı sever. Çoğu kişi en beklenmedik, hatta saçma olan tahminlerini yarıştırırken biz de buna katılıp üzerimize düşeni yapalım dedik" ifadelerini kullanan Medvedev, Avrupa Birliği'nin yıkılacağından ABD'de iç savaşın çıkacağına kadar birçok kehanette bulunmuştu.

Rusya ile restleşme sonrası enerji krizi ile karşı karşıya kalan Avrupa Birliği'ne İngiltere'nin yeniden dahil olacağını ileri süren Medvedev, bu geri dönüşün AB'nin sonu olacağını belirtmişti.

ABD'de iç savaş çıkacağını söyleyen Medvedev, "Kaliforniya ve Teksas bağımsızlıklarını ilan edecek, Teksas ve Meksika ise ortak bir ittifaka girecek." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading