Yandex Metrica

Rusya oradan çıkmıyor! "İki gün içinde geri dönüş başlayacak" diyen Tokayev'i yalanladılar

Rusya oradan çıkmıyor! "İki gün içinde geri dönüş başlayacak" diyen Tokayev'i yalanladılar

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Tokayev'in davetiyle Kazakistan'a gelen Rus askerleri bu ülkeden ayrılmıyor. Rusya Savunma Bakanı Şoygu, "İki gün içinde çekilme başlayacak" diyen Tokayev'i yalanladı: "Ülke istikrara kavuşana dek buradayız."

Dünya

23.01.2024, 22:03

Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'ne (KGAÖ) bağlı Rus askerleri Kazakistan'dan çıkmıyor. Bu sabah yaptığı açıklamada "Barış güçleri iki gün sonra Kazak topraklarını terk etmeye başlayacak" diyen Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'i Rusya Savunma Bakanlığı yalanladı. Rus Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ordunun Kazakistan'daki misyonunun ülkedeki durumun tamamıyla istikrara kavuşmasıyla sona erebileceğini belirtti. 

Bir askerî birliğe yönelik hitabında Şoygu, "Kolektif barış güçleri görevlerini, Kazakistan Cumhuriyeti’ndeki durum tamamen istikrara kavuşana dek görevlerini yerine getirmeyi sürdürecek, tabii ki bunun kararını Kazakistan Cumhuriyeti liderliği verecek" dedi. 

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu

Rus askerlerinin 3 gün gibi kısa bir sürede teçhizatlarıyla birlikte Kazak topraklarına intikal ettiğini hatırlatan Şoygu, "Bu, KGAÖ üyesi ülke ordularının ortak tatbikatlarla edindikleri uyum sayesinde mümkün oldu. Bunun bu kadar kısa bir sürede gerçekleştirilmesinde, Rus askerlerinin Suriye'ye ve barış gücü olarak Karabağ'a konuşlandırılması sırasında elde edilen deneyimin de payı var" dedi. 

Tokayev'in çağrısı üzerine Kazakistan'a gelen askeri güç içerisinde Rusya, Ermenistan, Tacikistan ve Belarus ordu mensupları bulunuyor. Kazak topraklarında 10 bini aşkın Rus komandonun konuşlu olduğu sanılıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading