Yandex Metrica

Rusya'nın Ukrayna'dan sonraki hedefi bakın hangi ülke?

Rusya'nın Ukrayna'dan sonraki hedefi bakın hangi ülke?

Belçika siber saldırıda Rusya için Ukrayna’dan sonra iki numaralı hedef. Belçikalı güvenlik uzmanları, ülkenin son bir aydır yoğun Rus bilgisayar korsanları tarafından siber saldırılara maruz kaldığını belirtti.

Dünya

23.01.2024, 18:54

Vladimir Putin'in emriyle askeri hareket başlatan Rus ordusu, Ukrayna'nın şehirlerini işgal etmeye çalışıyor. Zelenski'nin ordusu ise Ruslara karşı direnmeye devam ediyor. Savaşın 6.gününe girilirken Belçikalı güvenlik uzmanlarından flaş bir iddia ortaya atıldı.

Belçikalı güvenlik uzmanları, ülkenin son bir aydır yoğun Rus bilgisayar korsanları tarafından siber saldırılara maruz kaldığını belirtti.

Belçika’nın siber alanda Rusların hedefi olduğu ifade edilirken, bu durumun asıl sebebi Belçika’nın ev sahipliği yaptığı NATO ve Avrupa Birliği (AB) kurumları olarak gösterildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'taki temaslarına devam ediyor: Erdoğan, Irak Türkmen ve Sünni toplumu temsilcilerini kabul etti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'taki temaslarına devam ediyor: Erdoğan, Irak Türkmen ve... Haberi Görüntüle

'BELÇİKA SİBER SALDIRILARA HEDEF OLUYOR'

Konuyla ilgili açıklama yapan Katolik Levent Üniversitesi Siber Güvenlik Uzmanı ve Profesörü Axel Legay, “Savaş aslında 24 Şubat’ta başlamadı, 24 Ocak’ta başladı. O günden bu yana Belçika çok yoğun bir şekilde Rusya kaynaklı siber saldırılara hedef oluyor" dedi.

3 kilit isim öldürüldü! Hizbullah suikast iddialarına cevap verdi: İntikam çok yakında 3 kilit isim öldürüldü! Hizbullah suikast iddialarına cevap verdi: İntikam... Haberi Görüntüle

'UKRAYNA'DAN SONRA İKİNCİ ÜLKE BELÇİKA'

Legay, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Yoğun saldırıların ilk hedefi elbette Ukrayna. Devlet kurumları, bankalar, hatta özel hesaplar hedef alındı. Bu süreçte en çok saldırı alan ikinci ülke ise Belçika oldu’’ diye konuştu.

İngiltere gözünü Ortadoğu'daki doğalgaz rezervlerine dikti: ABD'nin sonu mu geliyor? İngiltere gözünü Ortadoğu'daki doğalgaz rezervlerine dikti: ABD'nin sonu mu geliyor? Haberi Görüntüle

'BELÇİKA GÜVENDE SAYILMAZ'

Siber korsanların doğrudan NATO ve AB kurumlarını hedef almak yerine bu kurumlarla iletişim halinde olan ve basit yöntemlerle korunan kullanıcılar üzerinden hedef sistemlere girdikleri ve tahribat yaptıklarını bildiren Legay, "Belçika bu ortamda güvende sayılmaz’’ uyarısı yaptı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading