Yandex Metrica
SON DAKİKA
Rusya'nın müzakere mesajına Ukrayna'dan yanıt: Türkiye bunu yaparsa minnettar oluruz

Rusya'nın müzakere mesajına Ukrayna'dan yanıt: Türkiye bunu yaparsa minnettar oluruz

Son dakika haberleri... Rusya-Ukrayna savaşı tüm hızıyla devam ediyor. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, barış görüşmelerinde ilerleme kaydedildiğini belirtti. Lavrov "Ukrayna'nın tekliflerine yanıt hazırlıyoruz" açıklamasında bulundu. İşte Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmeleri...

Dünya

03.02.2024, 09:35

Rusya'nın 24 Şubat sabahı Ukrayna'ya başlattığı askeri saldırılar 37. gününde. İki ülke arasında müzakereler videokonferans yöntemiyle bugün tekrar başlıyor. Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rus askeri güçlerinin ülkede 15 havalimanını yok ettiğini bildirdi. Kiev ve çevresinden çekileceğini söyleyen Ruslara, Ukrayna kuvvetleri şüpheyle yaklaşıyor. Rusya Savunma Bakanlığı, Mariupol'den tahliyeler için insani koridor açılacağını bildirdi. Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Herson bölgesindeki 11 yerleşim birimini Rus ordusundan kurtardığı bildirildi.

ABD Başkanı Joe Biden, Putin'in kendini izole ettiğine dair bazı belirtiler olduğunu ifade ederek, "Putin'in bazı danışmanlarını kovduğuna dair belirtiler var" dedi. Konuşmasının devamında Putin'i yine diktatör olarak nitelendiren Biden, petrol fiyatlarındaki artışın Vladimir Putin'in sebep olduğu ve bir planı olduğunu belirterek, ABD’nin stratejik rezervlerinden 6 ay boyunca günde 1 milyon varil petrolü serbest bırakılması yönünde karar aldığını duyurdu. İşte Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmeleri...

Türk düşmanı şokta! NYT'den çok konuşulacak iddia: Geert Wilders Hollanda... Haberi Görüntüle

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞINDA SON DAKİKA GELİŞMELERİ

14.46 Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitry Kuleba, bugün  yaptığı açıklamada Batılı devletlerin Rusya Federasyonu'na yönelik yaptırımlardan şimdiden bıktığını belirterek, "Bu bıkkınlığı, Rus ekonomisini gerçekten vurabilecek ek yaptırımlardan kaçınma arzusunu görüyorum. Ukrayna halkı kısıtlamalardan dolayı minnettar ancak daha fazlasının yapılması gerekiyor" dedi. Kuleba açıklamasında ayrıca "Eğer Türkiye, Ukrayna-Rusya liderler zirvesinin düzenlenmesine yardımcı olursa minnettar kalırız" dedi.

14.35 Lavrov, Ukrayna ile barış görüşmelerinin devam etmesi gerektiğini ve Kiev'in Kırım ve Donbas'taki duruma ve tarafsız kalmasının gerekliliğine dair "daha fazla anlayış" sergilediğini belirtti.

14.30 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, barış görüşmelerinde ilerleme kaydedildiğini belirterek, "Ukrayna'nın tekliflerine yanıt hazırlıyoruz" açıklamasında bulundu.

13.14 Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın saat 16.00'da bir telefon görüşmesi gerçekleştireceğini açıkladı.

12.00 Ukrayna'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Sergiy Kyslytsya, Rusya'nın Kırım ve Donbas taleplerini kabul etmeyeceklerini belirterek ''Bu bir siyasi intihar olur. Mümkün değil.'' dedi.

10.11 Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, iki Ukraynalı generalin hain oldukları ortaya çıktığı için rütbelerinin geri alındığını söyledi.

09.44 Rusya’da Belgorod şehrinin valisi Vyaçeslav Gladkov, Ukrayna ordusuna ait helikopterlerin şehirdeki petrol rafinerisine saldırı gerçekleştirdiğini bildirdi.

09.00 Ukrayna Yasak Bölge Yönetimi Devlet Ajansı, Rus ordusunun Çernobil Nükleer Enerji Santrali’nin kontrolünü ajans yönetimine geri devrettiğini duyurdu.

08.15 İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Ukrayna'yı işgali nedeniyle Rusya'nın "daha az önemli" bir ülke haline geldiğini söyledi. Sky News'e konuşan Wallace "Putin artık geçmişteki gibi bir güç değil. Şu anda kendi inşa ettiği kafeste kısılı kalmış bir adam. Ordusu tükenmiş halde ve önemli kayıplar verdi. Büyük Rus Ordusu unvanı yerle bir oldu" dedi.

06.20 ABD Başkanı Joe Biden, Putin'in kendini izole ettiğine dair bazı belirtiler olduğunu ifade ederek, "Putin'in bazı danışmanlarını kovduğuna dair belirtiler var" dedi. Konuşmasının devamında Putin'i yine diktatör olarak nitelendiren Biden, petrol fiyatlarındaki artışın Vladimir Putin'in sebep olduğu ve bir planı olduğunu belirterek, ABD’nin stratejik rezervlerinden 6 ay boyunca günde 1 milyon varil petrolü serbest bırakılması yönünde karar aldığını duyurdu.

05.47 Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Herson bölgesindeki 11 yerleşim birimini Rus ordusundan kurtardığı bildirildi.

04.30 Ukrayna Savunma Bakanlığı, Rus askeri güçlerinin ülkede 15 havalimanını yok ettiğini bildirdi.

03.44 Ukrayna Başbakan Yardımcısı İrina Vereşçuk, gün içinde yaklaşık 1500 sivilin Zaporijya kentine ulaştığını bildirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading