Yandex Metrica

Rusya'nın hipersonik füze testi başarılı oldu

Rusya'nın hipersonik füze testi başarılı oldu

Rusya Savunma Bakanlığı, yeni bir Zirkon hipersonik seyir füzesinin başarılı bir şekilde test edildiğini açıkladı.

Dünya

23.01.2024, 17:40

Rusya Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre Rus ordusu yeni bir Zirkon hipersonik seyir füzesini başarılı bir şekilde test etti.

ABD'nin yaptırım listesindeki Lübnanlı iş insanı Muhammed Srur ölü bulundu: İsrail tetikçilik mi yaptı? ABD'nin yaptırım listesindeki Lübnanlı iş insanı Muhammed Srur ölü bulundu:... Haberi Görüntüle

350 KİLOMETREDEN UZAKTAKİ HADEFİ VURDU

Füze, Rusya'nın kuzeyindeki Beyaz Deniz'deki bir Amiral Groshkov fırkateyninden fırlatıldı. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, füzen Barents Denizi kıyısında 350 kilometreden daha uzaktaki bir hedefi başarıyla vurdu.

ABD soykırımı finanse etmeye devam ediyor: İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri destek ABD soykırımı finanse etmeye devam ediyor: İsrail'e 1,3 milyar dolarlık... Haberi Görüntüle

SES HIZININ 9 KATI HIZ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Zirkon füzesinin ses hızının dokuz katı hızda uçabileceğini ve bin kilometre menzile sahip olacağı bilgisini paylaştı. Daha önce de bir test lansmanı ekim ayında Rusya lideri Putin'in doğum gününde gerçekleşmiş, Putin bunu ülke için “büyük bir olay” olarak tanımlamıştı.

Putin, "Silahlı kuvvetlerimizi, en son ve eşsiz silah sistemleriyle donatmak, ülkemizin uzun vadede savunma kabiliyetini kesinlikle sağlayacaktır" dedi.

Kaynak: TRT Haber
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading