Yandex Metrica

Rusya'nın gaz hamlesine AB'den rest: Avrupa’da Rus fosil yakıt dönemi sona erdi

Rusya'nın gaz hamlesine AB'den rest: Avrupa’da Rus fosil yakıt dönemi sona erdi

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, Polonya ve Bulgaristan’ın AB üyesi komşularından gaz aldığını ve Avrupa’da Rus fosil yakıt döneminin sona erdiğini duyurdu.

Dünya

23.01.2024, 19:11

Rus enerji şirketi Gazprom, rubleyle ödeme sistemine uymadıkları için Bulgaristan ve Polonya'ya doğalgaz sevkiyatını tümüyle durdurduğunu açıkladı. Polonya'nın kamu enerji şirketi PGNiG ise Rusya’nın doğal gaz sevkiyatını durdurduğunu teyit ederek, söz konusu adımın sözleşmenin ihlali olduğunu bildirdi.

AB Zirvesi başladı: Konu Türkiye AB Zirvesi başladı: Konu Türkiye Haberi Görüntüle

RUS FOSİL YAKIT DÖNEMİ SONA ERDİ

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, Polonya ve Bulgaristan'ın AB üyesi komşularından gaz aldığını ve Avrupa'da Rus fosil yakıt döneminin sona erdiğini bildirdi.

İHA'lar 100 bin kişiyi öldürdü: Radar göremiyor, günde 270 isabetli atış... İHA'lar 100 bin kişiyi öldürdü: Radar göremiyor, günde 270 isabetli... Haberi Görüntüle

''SÖZLEŞMEYE AYKIRI VE TEK TARAFLI''

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, Rusya'nın ruble ödeme talebinin, sözleşmelere aykırı ve tek taraflı bir karar olduğunu belirtti.

Kargo gemisi köprüye çarparak battı: Mürettebatın yarısına ulaşılamıyor! 400 kişi seferber oldu Kargo gemisi köprüye çarparak battı: Mürettebatın yarısına ulaşılamıyor! 400 kişi... Haberi Görüntüle

KREMLİN: RUBLE İLE ÖDEME ŞART

Öte yandan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gaz sevkiyatının devamı için ülkelerin rubleyle ödeme yapması gerektiğini belirterek, "Doğal gaz için ödeme tarihi geldiğinde müşteriler yeni sistemle ödemeyi reddederse başkanın kararnamesi yürürlüğe girer." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading