Yandex Metrica

Rusya: NATO Afganistan'dan çıkmasın

Rusya: NATO Afganistan'dan çıkmasın

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD askerlerinin terk etmeye hazırlandığı Afganistan'dan NATO güçlerinin tamamen çıkması halinde 'iç savaş çıkabileceği' uyarısı yaptı.

Dünya

23.01.2024, 17:35

ABD askerlerini Afganistan'dan büyük ölçüde çekmeye hazırlanırken Rusya'dan şaşırtıcı bir açıklama geldi. NATO güçlerinin tamamen çekilmesi halinde ülkede iç savaş çıkabileceği uyarısı yapan Rusya Savunma Bakanlığı, istikrar için yeni önlemler alınması gerektiğini kaydetti. 

Yaklaşık 20 yıldır Afganistan'da bulunan NATO'nun bir türlü istikrarı sağlayamadığını söyleyen Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, bunun yanında güçlerin geri çekilmesiyle iç savaş çıkabileceğini vurguladı. 9. Moskova Uluslararası Güvenlik Konferansında yaptığı konuşmada "Bu durumu değiştirmek için acil önlem alınmalı" diyen Şoygu, muhtemel bir iç karışıklık halinde yaşam şartlarının daha da kötüleşebileceği, yeni göç dalgaları meydana gelebileceği uyarısında bulundu. Rus devlet adamının bu açıklamaları "NATO Afganistan'dan çekilmesin" şeklinde yorumlandı ve şaşkınlığa sebep oldu.

ABD’nin Afganistan’da 2 bin 500 civarında askeri ve 18 bine yakın sözleşmeli personeli bulunurken, NATO’nun ise Afganistan’da 7 bin 500 civarında askeri bulunuyor.

Öte yandan düzenlenen saldırılar sonucu Afganistan'da son 3 ayda 130 binden fazla kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı açıklandı. Dün de Taliban'ın Tacikistan-Afganistan sınırındaki Şirhan Sınır Kapısı'na saldırı düzenleyerek bu bölgenin kontrolünü eline geçirdiği, bu saldırılardan kaçan 134 Afgan askerinin sınırı geçerek Tacikistan topraklarına sığındığı bildirilmişti. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading