Yandex Metrica

Rusya kışkırtıyor! Sırbistan-Kosova geriliminde Rusya tarafını belli etti: "Elbette Sırbistan'ı destekliyoruz

Rusya kışkırtıyor! Sırbistan-Kosova geriliminde Rusya tarafını belli etti: "Elbette Sırbistan'ı destekliyoruz

Rusya, Sırbistan-Kosova geriliminde yaptığı açıklamalar ile iki ülke arasındaki gerilimi daha da artırmaya çalışıyor. Kremlin'den 'Sırbistan-Kosova gerilimi' yönelik yapılan açıklamada, "Belgrad'ı destekliyoruz" ifadeleri ile Rusya tarafını seçti.

Dünya

23.01.2024, 19:37

Kremlin Sözcüsü Peskov, Kosovalı Sırplara kimlik ve plaka zorunluluğu getirilmesi hamlesine yönelik gerilimle ilgili "Elbette Sırbistan'ı destekliyoruz" açıklaması yapması dikkat çekti. 

 Kosovalı Sırplara kimlik ve plaka dayatmasıyla ilgili Kremlin'den açıklama yapıldı. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Kosova'da Sırp nüfusun kimlik ve plakalarının engellenmesinin "mantıksız" olduğunu savunurken söz konusu anlaşmazlıkta Moskova'nın Belgrad'ı desteklediğini söyledi. 

6 ay süren kriz çözüldü: ABD Temsilciler Meclisi Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yapılacak 95 milyar dolarlık yardımı onayladı 6 ay süren kriz çözüldü: ABD Temsilciler Meclisi Ukrayna, İsrail... Haberi Görüntüle

RUSYA SIRBİSTAN'I DESTEKLEDİĞİNİ AÇIKLADI 

Russia Today'in haberine göre, Peskov basın brifinginde konuyla ilgili soruları yanıtladı. "Elbette Sırbistan'ı destekliyoruz" diyen Kremlin sözcüsü, "Neyse ki gerilim önlendi, ancak bu yalnızca bir ay ertelendi, tüm tarafların sağduyulu olması çok önemli" dedi. Peskov, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić'in "barışçıl ve yapıcı" duruşunu desteklediklerini de ifade etti.

Sırbistan lideri Vučić, söz konusu gerilimle ilgili "Kendilerine hakim olanlara, özellikle de Kosovalı Sırplara teşekkür ediyorum. Teslim olmayacağımızı ve Sırbistan'ın kazanacağını bir kez daha tekrarlamak istiyorum" açıklaması yapmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading