Yandex Metrica

Rusya: İngiltere ve ABD Karadeniz'de savaş istiyor

Karadeniz’de önceki gün İngiltere’ye ait savaş gemileri ile Rus savaş uçakları arasındaki sürtüşmenin ardından Moskova’dan sert açıklamalar geldi.

Dünya

23.01.2024, 17:36

Karadeniz’de önceki gün İngiltere’ye ait savaş gemileri ile Rus savaş uçakları arasındaki sürtüşmenin ardından Moskova’dan sert açıklamalar geldi.

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Aleksandr Pankin, bugün, Ria Novosti televizyonuna yaptığı açıklamada, İngiltere ve ABD’yi Karadeniz’de savaş çıkarmaya çalışmakla suçladı.

Pankin, Rusya’nın sınırlarını korumakta kararlı olduğunu ifade ettiği açıklamasında, “Sınırlarımızı korumak için askeri seçenek dahil her şeye hazır” şeklinde konuştu.

Aleksandr Pankin, açıklamasında ayrıca, AB ile Rusya arasındaki diyalog fırsatının çöktüğünü vurguladı.

Ne olmuştu?

Rusya’ya ait savaş uçakları, önceki gün Karadeniz’de Kırım Yarımadası kıta sahanlığına giren İngiltere’ye ait savaş gemileri üzerinde uyarı uçuşu yapmıştı. 

Olayın ardından medyada yer alan “Rus uçağı, İngiliz gemisine ateş açtı” şeklindeki haberler, Londra tarafından yalanlanırken Moskova iddialara herhangi bir yalanlama yapmadı.

Karadeniz’de yaşanan gerilimden bir gün sonra ise Almanya Şansölyesi Angela Merkel, parlamentoda yaptığı konuşmada AB’nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile doğrudan iletişim kurması gerektiğini savunmuştu.

Merkel’in açıklamaları üzerine bir açıklama yayımlayan Kremlin ise Rusya’nın AB ile diyaloğa hazır olduğunu bildirmişti.

ABD Destroyeri, Karadeniz’i terk etti

Karadeniz’de Rusya ile İngiltere arasında bu sürtüşme yaşanırken ABD’nin Karadeniz’deki savaş gemileri de hareketlendi.

Karadeniz sularında bulunan ABD Destroyeri USS Leboon, bugün Karadeniz’i terk etti. İstanbul Boğazı’ndan geçen Destroyer, Akdeniz’e doğru yola çıktı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading