Yandex Metrica

Rusya ilk nereden saldıracak? Ukrayna sınır hattında nefesler tutuldu

Rusya ilk nereden saldıracak? Ukrayna sınır hattında nefesler tutuldu

Ukrayna-Rusya sınır hattında nefesler tutuldu. Rusya, 120 ila 170 bin arasında asker yığdığı bölgede yüzlerce tankı Kiev'e 100 kilometre mesafedeki Belarus'a kaydırdı.

Dünya

23.01.2024, 18:40

Rusya'nın Ukrayna konusunda ABD ve NATO'ya verdiği bir haftalık süre yarın doluyor. Brüksel, Cenevre ve Viyana'da fiyaskoyla sonuçlanan turların ardından taraflar mevcut durumu müzakere etmek üzere yarın son bir kez biraraya gelecek. ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ile Rus mevkidaşı Sergey Lavrov arasında Cenevre'de gerçekleşecek görüşme sürecin kaderine yön verecek. 

Ukrayna sınırlarındaki Rus askerlerinin sayısı çeşitli kaynaklara göre 120 bin ile 170 bin arasında değişiyor. 

Moskova ile sıcak çatışma ihtimalinden kaçındığı gözlenen ABD, olası bir işgal adımı halinde Rusya'yı ekonomik yaptırımlar ve uluslararası ticaretten tamamen soyutlamakla tehdit ediyor. 

ABD ve NATO'nun Rusya'ya karşı askeri seçenekten kaçındığını idrak eden Ukrayna ise son haftalarda tamamen 'direnişe' odaklanmış görünüyor. 

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski dün yaptığı açıklamada "Ukrayna asla teslim olmayacak. Direneceğiz. Yalnız kalsak bile onurumuz ve şerefimiz için kendimizi savunacağız" sözleriyle halka ve askerlere moral verdi. 

ABD ve İngiltere'nin başta tanksavar silahları olmak üzere mühimmat desteği vermekle yetindiği Ukrayna toprakları artık her an bir işgal girişimiyle karşı karşıya kalabilir. 

Arap Birliği olağanüstü toplandı: Konu Gazze'deki İsrail soykırımı Arap Birliği olağanüstü toplandı: Konu Gazze'deki İsrail soykırımı Haberi Görüntüle

KİEV'E MESAFE SADECE 100 KM

Tetiğin çekilmesinin an meselesi olduğu bölgede Rusya, Ukrayna başkenti Kiev'e 100 kilometre mesafede bulunan Belarus güneyinde tatbikata başladı. 

Bu adım, Rus ordusunun ilk taarruzu Belarus toprakları üzerinden Kiev'e doğru başlatabileceği şeklinde yorumlanıyor. Bölgeden gelen görüntülerin son bir haftadır Ukrayna-Rusya sınır hattından yüzlerce askeri aracın Belarus'a doğru intikal ettiğini göstermesi de savaşın ilk hangi cephede kopabileceğine ilişkin fikir veriyor. 

İsrail karıştı! Esir aileleri aşırı sağcı siyonist Ben-Gvir'e saldırdı İsrail karıştı! Esir aileleri aşırı sağcı siyonist Ben-Gvir'e saldırdı Haberi Görüntüle

BİNLERCE ZIRHLI ARAÇ VE TANK GİTTİ

Rusya ve Belarus ordularıyla aynı anda baş edebilmesi imkansız görünen Ukrayna ise mobilize sistemlerle gerilla savaşına hazırlanıyor. 

Karadeniz bölgesi ile Romanya, Macaristan, Slovakya ve Polonya hattını bile alarm durumuna geçiren gelişmelerin nereye evrileceği merak konusu. 

Öte yandan Ukrayna doğusundaki Rus tahkimatına ilişkin yayınlanan uydu görüntüleri, yığınağın kapsamını bir kez daha ortaya koydu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading