Yandex Metrica

Rusya efsanevi otomobil markasını yeniden canlandırıyor! Renault'un terk ettiği fabrikada üretilecek

Rusya efsanevi otomobil markasını yeniden canlandırıyor! Renault'un terk ettiği fabrikada üretilecek

Rusya'nın ünlü otomobil markası Moskviç yeniden hayata dönüyor. Moskviç Renault'un 1 ruble karşılığında devrettiği fabrikasında üretilecek.

Dünya

23.01.2024, 20:06

Rusya'nın ünlü otomobil markalarından olan Moskviç yeniden üretine başlıyor. Fransız Renault'un 1 ruble karşılığında devrettiği fabrikada Moskviç'in yeni modeli Moskviç 3 üretilmeye başlandı. 

Mars değil Yunanistan! Toz bulutu Atina'ya çöktü, komşu turuncuya büründü! Türkiye'ye gelecek mi? Mars değil Yunanistan! Toz bulutu Atina'ya çöktü, komşu turuncuya büründü!... Haberi Görüntüle

'TARİHİ BİR OLAY'

Yapılan törende konuşan Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, fabrikada üretimin tekrar başlamasını 'tarihi' bir olay olarak değerendirerek şu ifadelere yer verdi: 

Renault ayrıldıktan sonra üretim duracak gibi görünüyordu. Ancak aksine bu olay, yeni üretimin canlanması için yeni bir itici güç oldu.

Kanser sessizliği! Kraliyet ailesinde neler oluyor? Prens William ve oğlu ilk kez görüntülendi! Kanser sessizliği! Kraliyet ailesinde neler oluyor? Prens William ve oğlu... Haberi Görüntüle

100 BİN ARAÇ ÜRETİLECEK 

Fabrikada yıl sonuna kadar 600 araç üretilmesi planlanırken, üretimin 2024'te yılda 100 bin araca kadar çıkartılacağı tahmin ediliyor. 

İsrail karıştı! Esir aileleri aşırı sağcı siyonist Ben-Gvir'e saldırdı İsrail karıştı! Esir aileleri aşırı sağcı siyonist Ben-Gvir'e saldırdı Haberi Görüntüle

ARAÇ ÜRETİCİLERİ RUSYA'DAN ÇEKİLMİŞTİ 

Renault dışında Nissan ve Mercedes gibi üreticiler de Rusya'dan çekilme kararı almıştı. Ayrıca Rusya'daki otomobil satışları ekim ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 62,8 oranında azalarak 45 bine gerilemişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading