Yandex Metrica

Rusya duyurdu! Sputnik aşıları Omicron'a karşı...

Rusya duyurdu! Sputnik aşıları Omicron'a karşı...

Pandemi'den bu yana birçok aşı üretildi. Rusların yaptığı aşı olan Sputnik'in koronavirüse karşı etkinliği tartışılırken uzmanlardan aşının yeni varyant Omicron'a karşı etkili olduğu açıklaması geldi.

Dünya

14.02.2024, 18:37

Rusya'da uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre, iki doz Sputnik V ve bir doz Sputnik Light aşısı yaptırmanın yeni tip koronavirüsü olan Omicron'a karşı tam koruma sağladığı belirtildi.

Çin ABD'nin alt yapısına saldıracak: FBI resmen duyurdu: Doğru anı bekliyorlar Çin ABD'nin alt yapısına saldıracak: FBI resmen duyurdu: Doğru anı... Haberi Görüntüle

'OMİCRON VARYANTINA KARŞI TAM KORUMA SAĞLIYOR'

Rus Sputnik V ve Sputnik Light aşılarını geliştiren Gamaleya Ulusal Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsünün Müdürü Gintsburg, video konferans yöntemiyle söz konusu aşılara dair yeni bulguları basın mensuplarıyla paylaştı. Omicron varyantına karşı yaptıkları son araştırmalarda önemli sonuçlara ulaştıklarını anlatan Gintsburg, "Elde ettiğimiz ana sonuç, iki doz Sputnik V aşısının ardından 6 ay içerisinde bir doz Sputnik Light aşısının yaptırmanın Omicron varyantına karşı tam koruma sağladığıdır." dedi.

Küle dönüşen S-400'ün uydu fotoğrafları ortaya çıktı: Bataryanın yanındaki füzeler de patladı Küle dönüşen S-400'ün uydu fotoğrafları ortaya çıktı: Bataryanın yanındaki füzeler... Haberi Görüntüle

'GELECEKTE YENİ VARYANTLAR ÇIKARSA BU VARYANTLARA KARŞI KORUMA SAĞLAYACAK TEKNOLOJİYE SAHİBİZ'

Halkın tümüyle aşılanmasına yönelik sürecin hızlandırılması gerektiğine işaret eden Gintsburg, "Eğer gelecekte Kovid-19'un yeni varyantları da ortaya çıkarsa, bu varyantlara karşı koruma sağlayacak teknolojiye sahibiz." diye konuştu. Öte yandan, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, 14 Aralık'ta yaptığı açıklamada, Rusya'nın Sputnik V'nin onaylanması için Dünya Sağlık Örgütüne gerekli evrakları tümüyle teslim etmediğini bildirmişti. Peskov, "Henüz teslim etmedik çünkü hangi bilgilerin gerektiği ve bunların nasıl temin edilmesi gerektiğine dair farklı bir anlayışımız var." ifadesini kullanmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading