Yandex Metrica
SON DAKİKA
Rusya dünyaya meydan okuyor! Putin yeni deniz doktrinine imza attı

Rusya dünyaya meydan okuyor! Putin yeni deniz doktrinine imza attı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus donanmasının deniz politikasına yönelik temel unsurların belirlendiği yeni doktrini imzaladı. Söz konusu doktrinde donanmanın savaş kabiliyetinin artırılmasına dikkat çekildi.

Dünya

27.03.2024, 05:38

Rusya'nın Saint Petersburg kentinde Rus Donanması Günü sebebiyle deniz geçit töreni düzenlendi.

40'tan fazla gemi ile denizaltı, 42 savaş uçağı ve 3500'den fazla askerin yer aldığı törene Putin'in yanında, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rus Donanması Başkomutanı Nikolay Evmenov ve çok sayıda askeri yetkili katıldı. 

İsrailli aşırı sağcı bakan Ben-Gvir'den Filistinli çocuğu öldüren polise destek:... Haberi Görüntüle

DONANMANIN FAALİYETLERİ GENİŞLETİLECEK 

Putin törende yaptığı konuşmada, Rusya'nın ulusal çıkarlarının sınırları ile bölgelerini belirlediklerini belirterek şu ifadelere yer verdi: 

Bunların arasında öncelikle Arktik sularımız, Karadeniz, Ohotsk Denizi ve Bering Denizi'nin suları, Baltık ve Kuril boğazları bulunuyor. Bunları sıkı şekilde ve tüm araçlarla koruyacağız.

Rusya'da seçimler başladı! Navalni destekçileri sokaklara indi: Sınırda tansiyon yüksek Haberi Görüntüle

HİPERSONİK FÜZELER KULLANIMA VERİLECEK 

"Tsirkon" hipersonik füze sistemlerinin, birkaç ay içinde Rusya Silahlı Kuvvetlerinin kullanımına verileceğine dikkati çeken Putin, gemilerin inşasına devam edeceklerini dile getirdi.

Seca Türkiye'de tedavi edilsin! İsrail işkencesi minik bedenlerde... Bombaladılar, yaktılar... Haberi Görüntüle

RUSYA'NIN YENİ DENİZ DOKTRİNİ 

Putin'in burada imzaladığı doktrinde, Svalbard, Franz Josef Toprakları, Novaya Zemlya (Yeni Toprak) takımadalar ve Vrangel Adası'nda denizcilik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve etkinleştirilmesi öngörülüyor.

Husiler duyurdu: Kızıldeniz'de ABD ve İsrail gemileri başarıyla vuruldu Haberi Görüntüle

ABD VE NATO BİRKEZ DAHA TEHDİT OLARAK ZİKREDİLDİ 

Rusya dışında, uzak bölgelerde görevde olan Rus gemilerinin çalışmasını sağlayan üs noktalarının yeterli sayıda bulunmadığı kaydedilen doktrinde, ABD'nin okyanuslarda hakimiyet kurma siyaseti ve NATO'nun Rus sınırlarına doğru altyapıyı güçlendirmesinin Rusya için tehdit oluşturduğu belirtiliyor.

Son dakika: Refah'a askeri operasyon planını onayladı! Katil Netanyahu emri... Haberi Görüntüle

DONANMANIN SAVAŞ KABİLİYETİ ARTIRILACAK

Asya Pasifik ülkelerinde Rus donanmasının lojistik merkezlerinin kurulmasının öngörüldüğü doktrinde, ülkenin güvenliğinin sağlanması ve okyanuslarda çıkarlarının korunması amacıyla Rus donanmasının savaş kabiliyetinin artırılacağı ifade ediliyor.

Doktrinde, aniden ortaya çıkan ve öngörülmeyen salgın hastalıkların ülkenin denizcilik faaliyetleri için risk oluşturduğuna işaret ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading