Yandex Metrica

Rusya, dünya gündemindeki gelişme hakkında yeni açıklama yaptı

Rusya, dünya gündemindeki gelişme hakkında yeni açıklama yaptı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Antlaşması’nın (Yeni START) askıya alındığını söylemesi sonrası Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından anlaşmanın askıya alınmasının geri alınabileceğine dair açıklama yapıldı.

Dünya

23.01.2024, 20:28

Bakanlık, Putin'in Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Antlaşması’nın (Yeni START) askıya alındığını söylemesinin ardından, süreçle ilgili yeni bir açıklamada bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Antlaşması’nın (Yeni START) askıya alındığını söylemesinin ardından Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Yeni START anlaşmasını askıya alma kararı geri alınabilir" ifadelerine yer verildi.

Putin, Federal Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, ABD ile imzalanan Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Antlaşması’nı (Yeni START) askıya aldıklarını duyurmuştu. Putin'in açıklamasının ardından Rusya Dışişleri Bakanlığının sosyal medya üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, Yeni START’tan çekilme kararlarının gerekçeleri sıralanarak, "Bugün ABD açıkça Rusya'yı ‘stratejik bir yenilgiye’ uğratmaya çalışıyor ve Washington'un körüklediği gerilimler Ukrayna krizinin çok ötesine geçiyor. ABD ve liderliğindeki Batı, ülkemize her düzeyde zarar vermeye çalışıyor. ABD politikasının Rusya'nın ulusal güvenliğini baltalamayı amaçladığını belirtmek için her türlü neden var. Bu anlaşmanın dayandığı 'START' maddelerinin ilkesiyle çelişiyor. Aslında, START'ın imzalandığı döneme kıyasla şartlardaki radikal değişiklikten bahsediyoruz" denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Haniye'nin görüşmesi dünya medyasında: Türkiye'nin pozisyonu öne çıkarıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Haniye'nin görüşmesi dünya medyasında: Türkiye'nin pozisyonu öne çıkarıldı Haberi Görüntüle

"WASHİNGTON SİYASİ İRADE GÖSTERMELİ"

NATO ve Batılı ülkeler tarafından nükleer araçlarla Rusya'nın güvenliğinin tehlikeye atıldığı kaydedilen açıklamada, “Belirtilen şartların bütününe dayanarak, Rus tarafı, ABD'nin Yeni START’ı maddi olarak ihlal ettiği, yani anlaşmanın amaç ve hedeflerinin uygulanması için temel öneme sahip bir ihlal yaptığı sonucuna varmak zorunda kaldı" ifadeleri kullanıldı.

Rus tarafının anlaşmaya geri dönebileceği aktarılan açıklamada, "START anlaşmasını askıya alma kararı geri alınabilir. Bunu yapmak için, Washington siyasi irade göstermeli, gerilimi genel olarak azaltmak için vicdani çabalar göstermeli ve anlaşmanın tam olarak uygulanabilmesi için şartlar oluşturulmalı ve buna göre uygulanabilirlik kapsamlı bir şekilde sağlanmalıdır" denildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading