Yandex Metrica

Rusya Devlet Başkanı Putin'den Abramoviç kararı! Rus medyasından sansür yedi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığı ile bilinen milyarder Roman Abramoviç ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Putin'e muhalifliği ile bilinen politikacı Ksenia Sobchak, Abramoviç'e Rus basınında yasak getirildiğini iddia etti.

Dünya

12.02.2024, 17:17

Rus milyarder Roman Abramoviç, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın başlamasından beri popülaritesini artırmış durumda. Chelsea'daki haklarına el konan Abramoviç, arabuluculuk çalışmalarına katılmış, en son gayri resmi olarak İstanbul'da görülmüştü. 

İsrail basınında çarpıcı analiz: 'Heniyye'nin oğullarına yapılan suikast Hamas'ın Filistin halkı arasında güçlenmesine sebep olacak' İsrail basınında çarpıcı analiz: 'Heniyye'nin oğullarına yapılan suikast Hamas'ın Filistin... Haberi Görüntüle

SADECE İNGİLTERE'DEN YAPTIRIM GÖRMÜŞTÜ 

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşı bitirmek için gayri resmi statüde temaslarda bulunan Abramoviç bu faaliyetleri sebebiyle diğer oligarklar gibi yaptırımlara maruz kalmamış sadece İngiltere tarafından mal varlığına el konulmuştu. 

Rus muhalif politikacı Ksenia Sobchak, Abramoviç ile ilgili yeni bir iddia ortaya attı. Putin'e muhalifliği ile bilinen Ksenia Sobchak, Abramoviç'e Rusya'da basın yasağı getirildiğini belirtti. 

İsrail, İran'ın misillemesine karşılık verecek mi? Uzman isim ABD detayına dikkat çekti: İşin içinde petrol de var! İsrail, İran'ın misillemesine karşılık verecek mi? Uzman isim ABD detayına... Haberi Görüntüle

RUS BASININDAN SANSÜR KARARI 

Sobchak, Abramoviç ile ilgili yaptığı açıklamada, "Kremlin yanlısı medyanın Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerde işadamı Roman Abramoviç'in rolünden bahsetmesi yasaklandı." ifadelerine yer verdi. 

Söz konusu iddianın detaylarına İngiltere merkezli Daily Mail gazetesi ulaştı. Daily Mail'de yer alan habere göre, Sobchak'ın bu iddiası Rusya merkezli faaliyet gösteren Moskva-24, TASS ve diğer Putin yanlısı medya kuruluşları tarafından doğrulandı. 

Meclis'te kavga çıktı! Milletvekili önce küfür etti, sonra yumruk attı: İşte şok saldırının görüntüleri... Meclis'te kavga çıktı! Milletvekili önce küfür etti, sonra yumruk attı:... Haberi Görüntüle

'ARTIK ABRAMOVİÇ'TEN BAHSETMİYORUZ'

Söz konusu medya kuruluşlarından birinde çalışan bir yetkili açıklamasında, "Artık Abramoviç'in müzakerelere katıldığından bahsetmiyoruz." ifadelerine yer verdi. 

Diğer yandan salı günü gerçekleştirilen İstanbul Müzakereleri'nde Rus oligark Abramoviç'te görülmüştü. 

Ortadoğu diken üstünde! İran İsrail'e saldıracak: ABD basını tarih verdi Ortadoğu diken üstünde! İran İsrail'e saldıracak: ABD basını tarih verdi Haberi Görüntüle

KREMLİN VE ANKARA'DAN ABRAMOVİÇ AÇIKLAMASI

Abramoviç'in müzakerelere katılması ile ilgili konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, "Roman Abramoviç’in Rus heyetinin resmi üyesi değil ama görüşmelerde yer alıyor" ifadelerini kullanmıştı. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise konu ile ilgili açıklamasında, Abramoviç'in müzakere masasında değil kenarda oturduğunu ifade etmişti. Abramoviç'in İngiltere dışında hiçbir yerden yaptırım görmediğini belirten Çavuşoğlu, Ukrayna ile ilişkileri olduğunu da belirtmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading