Yandex Metrica
SON DAKİKA
Rusya'dan tüyler ürperten toplu mezar genelgesi! Ukrayna Savaşı için gözler şimdi Noel'de

Rusya'dan tüyler ürperten toplu mezar genelgesi! Ukrayna Savaşı için gözler şimdi Noel'de

Ukrayna'yı işgale hazırlanan Rusya, savaş esnasında katliam yaşanabileceğini göze alarak 'Toplu Mezar Genelgesi' yayınladı. NATO'yu anlaşmaya çağıran Putin ise İttifak'tan olumsuz cevap aldı. Putin şimdi askeri yığınağın blöf olmadığını dünyaya göstermek istiyor.

Dünya

23.01.2024, 18:31

Ukrayna sınırına dev askeri yığınak yapan Rusya, bu ülkeyi işgal etmeye hazırlanıyor. Vladimir Putin'in son mesajları ve Moskova'dan gelen işaretler saldırıların önümüzdeki günlerde başlayabileceğini gösteriyor. 

ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesinde muhatabından net bir uyarı almayan ve Washington'un Ukrayna'nın arkasında durmayacağını gören Putin, sınıra asker yığma adımının bir blöften ibaret olmadığı mesajlarını hızlandırdı. 

Geçtiğimiz günlerde NATO'ya çağrıda bulunan Rusya lideri, Ukrayna'nın Atlantik İttifakı'na dahil edilmeyeceğine ve eski Varşova Paktı ülkelerine orta menzilli füzeler yerleştirilmeyeceğine ilişkin yazılı garanti istemişti. NATO'nun Putin'in bu taleplerine cevabı ise net oldu: İttifak'a hangi ülkeyi alacağımıza üçüncü ülkeler karar veremez!

Putin 'Garip bir tesadüf' diyerek duyurdu: 'DEAŞ, genellikle ABD'nin düşmanlarına... Haberi Görüntüle

PUTİN: GEREĞİNİ YAPMAKTA KARARLIYIZ

Bu gelişmelerin ardından Putin, Ukrayna'yı işgale yönelik adımlarını ve hudut bölgesindeki askeri yığınağını artırdı. Bu sırada Rus Savunma Bakanlığı'nda bir zirve düzenleyen Putin, ABD ve Avrupa ülkelerine yönelik şu açıklamayı yaptı:

"Batı, Ukrayna'yı silahlandırmayı sürdürüyor. Bu ülkenin topraklarında Moskova'ya birkaç dakikada ulaşabilecek füze sistemleri kuruyor. Bu böyle devam ederse askeri ve teknik karşı önlemleri almak zorunda kalacağız. Rusya dostane olmayan politikalara karşı gereğini yapmakta kararlıdır."

Bu mesajın ardından başta Rus devletinin yayın organı Russia Today olmak üzere resmi kaynaklarda Putin'e yakın bazı isimlerin "Rusya gerekirse düşmanı radyoaktif küle dönüştürebilecek kararlılığı gösterebilir" şeklinde açıklamaları ardı ardına servis edildi. 

Moskova'yı kana bulayan teröristlerin Türkiye'ye neden geldiği belli oldu Haberi Görüntüle

TÜYLER ÜRPERTEN GENELGE!

Tüm bu olaylara tuz biber eken gelişme ise Rusya İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelge oldu. Genelgede devletin güvenlik birimlerine "Toplu Mezar Nasıl Yapılır?" başlığı altında kitlesel katliam sonrası mezar açma yöntemine ilişkin eğitim veriliyor. Genelgede iş makinalarının toprağı hangi derinlik ve genişlikte kazması gerektiği, yanyana istiflenmesi gereken ceset sayısının kaç tane olduğu, cesetlerin alt ve üstlerine serpilmesi gereken kimyasal maddelere ilişkin ayrıntılı bilgiler verildi. 

Bu genelge hem Ukrayna hem de Rusların tüylerini diken diken etmeye yetti. Ciddi bir savaş hazırlığı sırasında yayınlandığı bilinen bu tip talimatnameler, savaş sırasında ülkede meydana gelebilecek toplu ölümler sonrası cesetlerin hastalık yaymadan bertaraf edilmesi amacı güdüyor ve sözkonusu genelge, bir savaş halinde Rusya'nın da ciddi kayıpları göze aldığını gösteriyor. 

Hamas'tan Gazze'de ateşkes için İsrail'e 3 aşamalı teklif: Her biri... Haberi Görüntüle

İŞARETLER NOEL'İ GÖSTERİYOR 

Ukrayna ve ABD istihbarat kurumlarının ocak ayı sonunda gerçekleşmesini bekledikleri saldırıların, şok baskın şeklinde Noel tatilinde başlayabileceğine ilişkin söylentiler dolaşıyor. Hristiyan Katolik dünyası, her yıl 26 Aralık itibariyle 15 gün sürecek bir Noel tatiline çıkıyor. Ortodokslar ise Noel'i 7 Ocak itibariyle kutluyor. Bölgeyi ateş topuna çevirecek bir işgalin arifesinde gözler şimdi ilk füzeyi kimin ateşleyeceğine çevrilmiş durumda. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading