Yandex Metrica

Rusya'dan Suriye’nin kuzeyine yönelik harekata ilk yorum: Türkiye'nin yasal hakkı

Rusya'dan Suriye’nin kuzeyine yönelik harekata ilk yorum: Türkiye'nin yasal hakkı

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik düzenlediği Pençe-Kılıç Hava Harekatına ilişkin yaptığı açıklamada ''Suriye’nin kuzeyine yönelik harekat Türkiye'nin yasal hakkı'' ifadelerini kullandı.

Dünya

23.01.2024, 20:05

İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırının intikamı için düğmeye basan Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye ve Irak'ın kuzeyine hava harekatı düzenledi. Diyarbakır'dan havalanan uçaklar, terör yuvalarını darmadağın etti. ABD başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesi, eli kanlı terör örgütüne arka çıkarak operasyonun durması yönünde Türkiye'ye çağrı yaptı. Ancak Türkiye'nin terörle mücadelesine hak veren tek ülke Rusya olurken Kremlin'den sürpriz bir çıkış geldi.

Ada ülkesine nükleer füze tehdidi: O ülke balistik füzelerin fitilini ateşledi Ada ülkesine nükleer füze tehdidi: O ülke balistik füzelerin fitilini... Haberi Görüntüle

''TÜRKİYE'NİN YASAL HAKKI''

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik düzenlediği Pençe-Kılıç Hava Harekatına ilişkin ise şu ifadeleri kullandı; "Türkiye'nin kendi güvenliği ile ilgili endişelerini anlıyor ve bunlara saygı duyuyoruz. Bunun Türkiye'nin yasal hakkı olduğunu düşünüyoruz. Bununla birlikte, tüm tarafları durumun ciddi şekilde istikrarsızlaşmasına yol açabilecek adımlardan kaçınmaya çağırıyoruz. Bu, bumerang gibi dönebilir ve güvenlik durumunu daha da zorlaştırabilir."

İHA'lar 100 bin kişiyi öldürdü: Radar göremiyor, günde 270 isabetli atış... İHA'lar 100 bin kişiyi öldürdü: Radar göremiyor, günde 270 isabetli... Haberi Görüntüle

RUSYA İLE TÜRKİYE'NİN SURİYE'DEKİ DURUMU

Dmitriy Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Rusya'nın Suriye ile ilgili yükümlülüklerine karşı sorumsuzca davranış sergilediği" yönündeki açıklamasıyla ilgili konuştu. Peskov, Rusya ile Türkiye'nin, Suriye'deki durum ve Soçi mutabakatındaki yükümlülükler ile ilgili yaklaşımlarında "nüansların" olduğunu söyledi.

Soykırımcı Netanyahu'dan saldırı tehdidi: Hamas'a askeri baskıyı artıracağız Soykırımcı Netanyahu'dan saldırı tehdidi: Hamas'a askeri baskıyı artıracağız Haberi Görüntüle

''DOSTANE İLİŞKİLER YAPICI ŞEKİLDE İSTİŞARE ETMEYE İZİN VERİYOR''

"Türkiye ile ilişkilerin dostane ve ortaklık niteliği, bu anlaşmazlıkları açık ve yapıcı şekilde istişare etmeye izin veriyor." diyen Peskov, bunların Putin ve Erdoğan tarafından defalarca ele alındığına dikkati çekti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading