Yandex Metrica

Rusya'dan siber ordu hamlesi! Savaş platform mu değiştirecek?

Rusya'dan siber ordu hamlesi! Savaş platform mu değiştirecek?

Rusya'da yazılımcıların yabancı şirketlerde çalışmasını engellemek ve istihdam sağlamak için 'siber bir ordu' kurulması önerildi.

Dünya

23.01.2024, 19:01

Rusya Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Vasiliy Şpak, Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'da yaptığı konuşmada, Rus bilişim sektörünün yaptırımlar sonrası aldığı hale ilişkin değerlendirme yaptı. 

İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Gantz'dan İran'a tehdit: Bedelini ödeteceğiz İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Gantz'dan İran'a tehdit: Bedelini ödeteceğiz Haberi Görüntüle

RUSYA SİBER ORDU MU KURACAK? 

Rusya'nın siber alanda ciddi bir şekilde askeri yapı kurması gerektiğine dikkat çeken Şpak, "Devletin güvenlik ve savunma amaçlı bir siber ordu kurması son derece doğru olur. Böylelikle yazılımcılara istihdam sağlamış oluruz. Hem profesyonel anlamda hem de vatanseverlik anlamında kendilerini geliştirmiş olurlar." ifadelerine yer verdi. 

ABD'de Gazze protestoları dalga dalga yayılıyor: Columbia Üniversitesi’ndeki öğretim görevlilerinden ders bırakma kararı ABD'de Gazze protestoları dalga dalga yayılıyor: Columbia Üniversitesi’ndeki öğretim görevlilerinden... Haberi Görüntüle

BUNU YAPARSAK 10 KERE DAHA DÜŞÜNÜRLER 

Şpak böyle bir hamlenin Rus yazılımcılarının yabancı şirketlerde çalışma isteklerini de azaltacağını ifade ederek, "Böyle bir adım atılırsa, vatanlarını yüksek maaşlı yabancı şirketler için bırakıp gitmeden önce 10 defa düşüneceklerini umuyorum." ifadelerini kullandı. 

İsrail basınında çarpıcı analiz: 'Heniyye'nin oğullarına yapılan suikast Hamas'ın Filistin halkı arasında güçlenmesine sebep olacak' İsrail basınında çarpıcı analiz: 'Heniyye'nin oğullarına yapılan suikast Hamas'ın Filistin... Haberi Görüntüle

ABD'DEN SİBER SALDIRI İDDİASI 

ABD Başkanı Joe Biden, yaptığı açıklamada, Rusya'nın yaptırımlara karşı kapsamlı bir siber saldırı hazırlığında olduğunu bildirmişti. 

Kremlin Sözcüsü Peskov ise Biden'ın bu suçlamasını reddederek, "Rusya, ABD dahil Batı ülkelerinin birçoğu gibi devlet düzeyinde haydutluk yapmıyor." diye konuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading