Yandex Metrica
SON DAKİKA
Rusya'dan Ortadoğu uyarısı: Her an patlama yaşanabilir

Rusya'dan Ortadoğu uyarısı: Her an patlama yaşanabilir

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde Rusya, Filistin-İsrail sorununa çözüm bulunamaması dolayısıyla "Orta Doğu'da her an bir patlama yaşanabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Dünya

23.01.2024, 19:35

New York'taki BM Genel Merkezi'nde, BMGK'nin Orta Doğu konulu oturumunda konuşan Rusya'nın BM Daimi Temsilci Yardımcısı Dmitry Polinsky, "Filistin-İsrail çatışmasına bir çözüm bulunmamasının düzenli patlamalara yol açtığını bir kez daha vurgulamalıyız. İşgal altındaki Filistin topraklarında şiddet, bölgesel ve uluslararası güvenliğin temellerini baltalıyor. Barış sürecindeki durgunluk, kışkırtıcı ve tek taraflı adımlar, her an çatışma bölgesindeki durumda bir kırılma oluşturabilir." ifadesini kullandı.

Son dakika... İşgalci İsrail'den Gazze'de yardım bekleyen Filistinlilere saldırı: Çok... Haberi Görüntüle

ÇABALARIN DESTEKLENMESİ GEREKTİĞİNE İNANIYORUZ

Polinsky, İsrail'in ulusal güvenliğine ilişkin endişelerini dikkate alarak "başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını sağlayacak" Filistin-İsrail görüşmelerinin yeniden başlatılması çağrısında bulundu. Polinsky, "Bu konuda Rusya, Amerika, Avrupa Birliği ve BM dörtlüsünün girişimleri dahil çok taraflı çabaların desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading