Yandex Metrica

Rusya'dan NATO'ya Ukrayna uyarısı! 'Yazılı bir teminat bekliyoruz'

Rusya'dan NATO'ya Ukrayna uyarısı! 'Yazılı bir teminat bekliyoruz'

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Batılı ülkelerin doğuya doğru genişlemeyeceğine doğru yazılı bir teminat isteyerek, bir hafta süre verdi.

Dünya

23.01.2024, 18:38

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Batılı ülkelerden NATO'nun doğuya doğru genişlemeyeceğine dair yazılı bir teminat istedi ve bunun için bir haftalık mühlet verdi. 

Moskova'da düzenlediği basın toplantısında, 'Artık sabrımız kalmadı' ifadelerini kullanan Lavrov, batının kibirle hareket ettiğini ve sağduyuyu ihmal ederek gerilimi artırdıklarını açıkladı.

Ermenistan rahat durmuyor! Azerbaycan mevzilerine taciz ateşi: Bir asker yaralandı Ermenistan rahat durmuyor! Azerbaycan mevzilerine taciz ateşi: Bir asker yaralandı Haberi Görüntüle

RUSYA YAZILI BİR TEMİNAT BEKLİYOR

Lavrov, Batı ülkelerinin doğuya doğru genişlemeyeceğine dair Washington ve NATO'dan önümüzdeki haftaya kadar yazılı bir teminat beklediğini bildirdi.

Fransa'dan İran'a veto: Avrupa için güvenlik sorunu teşkil ediyor Fransa'dan İran'a veto: Avrupa için güvenlik sorunu teşkil ediyor Haberi Görüntüle

ABD BU TALEPLERİ REDDEDİYOR 

ABD yönetimi ve müttefikleri Moskova'nın bu talebini kesin bir dille reddederken, bu hafta oluşan yoğun diplomatik trafik sonrası NATO tarafından yapılan açıklamada yeni üyelere kapılarının açık olduğu bildirildi. 

İsrail devlet televizyonu KAN duyurdu: İşgal ordusunda peş peşe üst düzey istifalar İsrail devlet televizyonu KAN duyurdu: İşgal ordusunda peş peşe üst... Haberi Görüntüle

'KIRMIZI ÇİZGİYİ AŞMAYIN'

Kırım'ı işgal eden Rusya, Ukrayna'yı işgal etmek gibi bir niyeti olmadığını ifade ediyor. Ayrıca Ukrayna ve eski SSCB ülkelerinin NATO'ya üye kabul edilmesinin kırmızı çizgi olduğunu ifade ederek, bu çizginin aşılmaması konusunda uyarıyor. 

Ukrayna lideri Zelenski Batı'ya yalvardı: İsrail'e verdiğiniz desteği bize de verin! Ukrayna lideri Zelenski Batı'ya yalvardı: İsrail'e verdiğiniz desteği bize de... Haberi Görüntüle

RUSYA'DAN ANİ TATBİKAT KARARI

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından bugün yapılan açıklamada, Sibirya'nın doğusu ve uzak doğudaki askerlerin uzak mesafelere konuşlandırıldıktan sonra görevlerini yerine getirmek için ne derece hazır olduklarını ölçmek için ani bir tatbikat kararı aldıkları bildirildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading