Yandex Metrica

Rusya'dan korsan yazılım resti! ABD milyonlarca dolar zarara uğrayacak

Rusya'dan korsan yazılım resti! ABD milyonlarca dolar zarara uğrayacak

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrası gelen yaptırım kararlarına rest çekme kararı alan Rusya, ABD'li şirketlere ait yazılımların korsan dağıtımlarını yasallaştırmaya hazırlanıyor.

Dünya

23.01.2024, 18:58

Rusya ABD'den gelen yaptırımlar sonrası karşı atağa geçti. ABD'nin dijital servisler alanında uyguladığı yaptırımlar sonrası, oyunlar, diziler, sosyal medya, ofis yazılımları, işletim sistemleri Rusya'da kullanılamaz hale geldi. 

Uçağı vurmak için bir hafta pusuda beklediler: 308 kilometreden Tu-22 avı Uçağı vurmak için bir hafta pusuda beklediler: 308 kilometreden Tu-22... Haberi Görüntüle

RUSYA KORSAN YAZILIMLARI DESTEKLEYECEK

Rusya ise bu yaptırımlara yanıt olarak korsan yazılımı yasallaştırmayı planlıyor. Son iki haftalık yaptırımlar sürecinden sonra Rusya, ABD'li şirketlere tepki olarak korsan yazılımı doğrudan desteklemeye başlayacak. 

Korsan yazılımlar bu şekilde yasallaştırılınca Rus halkı herhangi bir para ödemeden yazılımlara ulaşacak. ABD menşeili servisler hizmetlerini Rusya'ya tekrar getirene kadar Rus hükümeti illegal korsan yazılımları destekleyecek gibi görünüyor. 

Mescid-i Aksa'yı yıkıp tapınak yapmak istiyorlar: ABD'nin Kızıl İnek planı tekrar hortladı Mescid-i Aksa'yı yıkıp tapınak yapmak istiyorlar: ABD'nin Kızıl İnek planı... Haberi Görüntüle

EN BÜYÜK İNTERNET SAĞLAYICI HİZMETİNİ KESTİ 

Rusya'daki en büyük internet sağlayıcı şirketlerden biri olan Lumen'in hizmeti kestiği açıklanmıştı. 

Bu yaptırımların devam etmesi durumunda Rusya internette içe kapanık olacak. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading