Yandex Metrica
SON DAKİKA
Rusya'dan İsveç ve Finlandiya'ya NATO tepkisi! 'Egemenlik haklarını teslim ediyorlar'

Rusya'dan İsveç ve Finlandiya'ya NATO tepkisi! 'Egemenlik haklarını teslim ediyorlar'

NATO Liderler Zirvesi'nde Finlandiya ve İsveç'e resmi olarak davet iletilirken, Rusya'dan NATO'ya katılım süreci ile ilgili açıklama geldi.

Dünya

23.01.2024, 19:28

Türkiye'nin dün Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üyeliğine yeşil ışık yakması sonrası Rusya söz konusu ülkelerin NATO üyeliğine tepki gösterdi. 

Rus basınına konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya dahil olmasına karşı önlem alacaklarını belirterek, "Madrid’deki zirve NATO’nun agresif bir şekilde Rusya’yı çevreleme politikasını pekiştiriyor. Bu bizim politikalarımızı hiçbir şekilde etkilemez. Her halükarda güvenliğimizi yüzde 100 sağlayacağız" ifadelerine yer verdi.

ABD adresi gösterdi: Türkiye olmadan Gazze'de çözüm zor Haberi Görüntüle

'FİNLANDİYA VE İSVEÇ EGEMENLİK HAKLARINI TESLİM EDİYOR'

Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılım isteğinin egemenlik haklarını teslim etmek anlamına geldiğini belirten Ryabkov, "Nihayetinde onlar egemenliklerinin bir kısmını NATO’ya, bir kısmını da Washington’a ve bir kısmını da NATO’nun diğer güçlü ortaklarına teslim ediyor" sözlerini kaydetti. 

Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'e çirkin saldırı! Irkçı lider gözaltına alındı Haberi Görüntüle

'GÜVENLİĞİMİZİ NE PAHASINA OLURSA OLSUN SAĞLAYACAĞIZ'

Madrid'de alınan kararlara rağmen kendilerinin güvenliklerini sonuç ne olursa olsun sağlayacaklarını belirten Ryabkov, "NATO’nun söylemleri bizim için çok net. Gerçekle ilgisi olmayan bir biçimde Rusya’yı NATO için bir tehdit olarak adlandıracaklar. Ama biz kendi güvenliğimiz ve müttefiklerimizin güvenliğinin sağlanması için her şeyi yapacağız. Bu Ankara, Stockholm ve Helsinki arasındaki Madrid Zirvesi sonrasında varılabilecek herhangi bir anlaşmaya bakılmaksızın her koşulda sağlanacak" diye konuştu.

Katil evine dön! Yunan komünistler ABD'nin obüs sevkiyatını engelledi Haberi Görüntüle

NATO'YA GÖZDAĞI VERDİ

NATO'nun Polonya, Bulgaristan ve Romanya gibi Doğu Avrupa ülkelerindeki birliklerini güçlendirmeye yönelik kararlarını ve adımları hakkında değerlendirmede bulunan Ryabkov, "Şimdi onlar bizim tarafımızdan önlemler alacağımız kararlar alacaklar. Yeteneklerimiz ve kaynaklarımız var. Güvenliğimiz yüzde yüz garanti altına alınacak. Bu kararı alanlar Rusya’nın sindirilebileceği ve dizginlenebileceği yanılsaması içindeler. Başarılı olamayacaklar. NATO birliklerinin bulunduğu ülkelerin güvenliğini güçlendiremeyecekler. İstikrar umudu daha da uzaklaşacak. Uzaklaştıkça da riskler artacak" ifadelerine yer vererek NATO'ya gözdağı verdi. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading