Yandex Metrica
SON DAKİKA
Rusya'dan flaş LGBT kararı! Yasa genişletiliyor

Rusya'dan flaş LGBT kararı! Yasa genişletiliyor

Son zamanlarda ayyuka çıkan LGBT tehdidine karşı Rusya parlamentosu harekete geçti. Parlamentonun alt kanadı Duma tarafından alınan karara göre, çocuklara yönelik cinsel ilişkilerin tanıtımına getirilen yasağın yetişkinleri kapsayacak şekilde genişletilmesine yönelik yasa tasarısı kabul edildi.

Dünya

27.01.2024, 15:36

Son zamanlarda artan LGBT tehdidine karşı Rusya'dan flaş bir hamle geldi. Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'da çocuklar için alınan cinsel ilşkilerrin tanıtımına getirilen yasak kararının yetişkinleri de kapsayacak şekilde genişletilmesi yönündeki yasa tasarısı oy birliğiyle kabul edildi.

ABD'den Gazze için ilk adım! Blinken ateşkes hamlesini dünyaya duyurdu Haberi Görüntüle

LGBT PROPOGANDASININ YASAKLANMASINA KARAR VERİLDİ

Karara göre, çevrimiçi ve çevrimdışı medya, internet ve sosyal ağlar üzerinden yayaınlanan filmlerde izleyici yaşına bakılmaksızın LGBT propogandasının yasaklanmasına karar verildi.

ABD adresi gösterdi: Türkiye olmadan Gazze'de çözüm zor Haberi Görüntüle

KARARA UYMAYANLARA PARA CEZASI VERİLECEK

Eşcinsel evliliği özendiren tüm yayınlar yasaklanırken Rusya Anayasası'nda yer alan İdari Suçlar Kanunu'na göre, pedofili propagandası yapanlar için 200 ile 400 bin ruble (60 bin TL - 122 bin TL) para cezası uygulanacak. Ayrıca eşcinsel ilişkileri reşit olmayan yaştaki kişilere özendiren kişilere 50 bin ruble ile 400 bin ruble (15 bin TL-122 bin TL) para cezası verilecek. Bu tür suçları işleyen yabancı ülke vatandaşları ve vatansız statüsündeki kişiler ise 400 bin ruble para cezası, 15 gün boyunca tutuklanma veya sınır dışı edilme gibi durumlarla karşılaşabilecek.

Kuzey Kore televizyonunda kot pantolona sansür uygulandı! İlginç yasağın nedeni... Haberi Görüntüle

İKİNCİ TASARININ DA ÖNÜ AÇIK

Rusya Devlet Duması Başkanı Vyacheslav Volodin, ilk tasarının onaylanmasının ardından ikinci tasarının da önünün açık olduğunu ve bu cezaların arttırılabileceğini söyledi.

ABD'den Gazze'ye kurulacak geçici liman için skandal karar! 'Güvenliğinde İsrail... Haberi Görüntüle

'GELENEKLERİMİZ VAR'

Batılı ülkelerde eşcinsel evliliğin birçok sorunu beraberinde getirdiğini dikkat çeken Volodin, ''"Geleneksel olmayan değerlerin teşvik edilmesinin nelere yol açtığına bakın. Avrupa'da yapılan sosyolojik araştırmalara göre 14 ile 29 yaş arasındakilerin yüzde 16'sı kendisini LGBT üyesi olarak tanımlıyor. ABD'nin Maryland eyaleti bu ideolojinin merkezini oluşturuyor" dedi.

Rusya'da bu kanunun kabul edilmesinin önemine değinen Volodin, "Geleneklerimiz var, vicdanımız var, çocukları, aileleri, ülkeyi düşünmemiz, anne babalarımızın bize geleneksel olarak aktardıklarına sahip çıkmamız gerekir" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading