Yandex Metrica
SON DAKİKA
Rusya'dan flaş iddia: Ukrayna’da yüksek hassasiyetli füzelerle 14 askeri unsuru yok ettik

Rusya'dan flaş iddia: Ukrayna’da yüksek hassasiyetli füzelerle 14 askeri unsuru yok ettik

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konoşenkov, Ukrayna’da yüksek hassasiyetli füzelerle 14 askeri unsuru vurduklarını iddia etti. Öte yandan Rusya'ya göre Ukrayna'nın şimdiye kadar toplam askeri zaiyatı açıklandı.

Dünya

23.01.2024, 22:07

Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışma tüm şiddetiyle devam ediyor. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Konaşenkov, yaptığı açıklamada, Ukrayna’daki savaşta Rus ordusunun eylemlerine yönelik bilgiler verdi.

İsrail'de Gideon Saar hükümetten istifa etti: 'Savaşın gidişatı uluslararası siyaset... Haberi Görüntüle

"BİR GÜN İÇERİSİNDE 14 ASKERİ NESNE VURULDU"

Ukrayna hedeflerine yönelik yüksek hassasiyetli silah kullandıklarını belirten Konaşenkov, “Bir gün içerisinde havadan fırlatılan yüksek hassasiyetli füzelerle Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ait 14 askeri nesne vuruldu. Bunun sonucunda Popasnaya yerleşim biriminde bir komuta merkezi, iki cephanelik, askerlerin ve askeri araçların toplandığı iki bölge, milliyetçilere ait iki müstahkem mevki imha edildi.” ifadelerini kullandı.

Konaşenkov, Şnurki ve Slavyansk’ta cephaneler, Çerkasskoe ve Aleksandrovka bölgelerinde ise askerlerin ve askeri teknik araçların toplandığı alanın ateş altına alındığını, milliyetçi güçlerden 120’ye yakın kişi ile 30’dan fazla zırhlı araç ve otomobilin imha edildiğini dile getirdi.

Rus hava operasyonel taktik birliklerinin bir gün içinde 64 Ukrayna askeri nesnesini vurduğunu vurgulayan Konaşenkov, füze ve topçu birliklerin ise 450 askeri unsuru ateş altına aldığını aktardı.

ABD askerleri PKK'nın nevruz etkinliğinde: Teröristbaşı Öcalan'ın posterleri açıldı PKK'yı... Haberi Görüntüle

RUSYA'YA GÖRE UKRAYNA'NIN ŞİMDİYE KADAR ZAİYATI...

Konaşenkov, Rus hava savunma füze sisteminin Donetsk bölgesindeki Yasnoe yerleşim birimi civarında bir Ukrayna insansız hava aracını vurduğunu söyleyerek, “Ukrayna ordusuna ait bugüne kadar 140 uçak, 106 helikopter, 512 insansız hava aracı, 254 hava savunma füze sistemi, 2 bin 422 tank ve zırhlı araç, 266 çok namlulu roketatar, 1051 obüs ve havan topu, 2 bin 274 özel askeri araç yok edildi.” iddiasında bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading