Yandex Metrica

Rusya'dan dünyaya nükleer tehdidi! 'Bu dört durum olursa kullanırız'

Rusya'dan dünyaya nükleer tehdidi! 'Bu dört durum olursa kullanırız'

Rusya'nın Ukrayna işgali sürecinde dünyayı nükleer silahla tehdit etmesinin arkasından Rusya'nın eski devlet başkanı Dmitri Medvedev, hangi şartlar olgunlaşırsa nükleer silah kullanılacağını açıkladı.

Dünya

23.01.2024, 19:03

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırı süreci dün İstanbul'da yapılan barış müzakerelerinin ardından yavaşlamaya geçtikten sonra şu an Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcılığı'nı yürüten Rusya eski devlet başkanı Dmitri Medvedev, Rusya'nın konvansiyonel silah kullanan ülkelere nükleer silahla karşılık vereceğini ifade etti. 

Fransa’da terör örgütü PKK'ya operasyon: Gözaltılar var Fransa’da terör örgütü PKK'ya operasyon: Gözaltılar var Haberi Görüntüle

'BU 4 KOŞUL OLUŞURSA NÜKLEER KULLANIRIZ'

Rusya'nın 4 koşul olgunlaştığında nükleer silah kozunu devreye sokacağını aktaran Medvedev, bu 4 koşulu şu şekilde açıkladı: 

-Rusya'nın nükleer füze ile saldırıya uğraması,

-Rusya ya da müttefiklerine başka tür nükleer silah kullanılması,

-Rusya'nın nükleer caydırıcılığını aksatacak "kritik altyapılara" yönelik bir saldırı olması,

-Rusya ya da müttefiklerinin varlığını tehlikeye atan saldırgan eylemlere kalkışılması

Diğer yandan Medvedev, konvansiyonel silahlarla yapılan herhangi bir saldırgan eylemin de 4. koşulu olgunlaştıracağını söyledi. 

İsrail medyasından savaş iddiası: İsrail gece saatlerinde İran'a saldırabilir İsrail medyasından savaş iddiası: İsrail gece saatlerinde İran'a saldırabilir Haberi Görüntüle

PUTİN NÜKLEER CEVABA ONAY VERMİŞTİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2020 yılının haziran ayında imza attığı nükleer caydırıcılık belgesi ile Rusya veya müttefiklerine nükleer saldırıya nükleer saldırı ile karşılık verilmesini onaylamıştı. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading