Yandex Metrica

Rusya'dan Bulgaristan'a gaz akışı için ruble şartı!

Rusya'dan Bulgaristan'a gaz akışı için ruble şartı!

Bulgaristan Büyükelçisi, rubleyle ödeme yapılması halinde, doğalgaz sevkiyatını yeniden başlatacaklarını söyledi.

Dünya

23.01.2024, 22:11

Rusya, "dost olmayan ülkelerden" doğalgaz ödemelerini ruble para birimiyle almaya karar verdi.

İsrailli Bakan Chikli, ABD seçimlerine karıştı: Biden ülkeler arası ilişkilere zarar veriyor İsrailli Bakan Chikli, ABD seçimlerine karıştı: Biden ülkeler arası ilişkilere... Haberi Görüntüle

GAZ TEDARİĞİ 27 NİSAN'DA DUMUŞTU

Rus enerji devi Gazprom, öngörülen süre içinde rubleyle ödeme yapmaması nedeniyle Bulgaristan'a gaz tedarikini 27 Nisan'da tamamen durdurdu.

Rusya'nın Bulgaristan Büyükelçisi Eleonora Mitrofanova, Bulgaristan'ın Gazprom'un gereksinimlerine uygun olarak ödeme yapması halinde gaz arzını her an yeniden başlatabileceklerini söyledi.

İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Gantz'dan İran'a tehdit: Bedelini ödeteceğiz İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Gantz'dan İran'a tehdit: Bedelini ödeteceğiz Haberi Görüntüle

RUBLE İLE ÖDEME YAPMAYA KARA VERDİĞİNDE GAZ AKIŞI YENİDEN BAŞLAYACAK

Rossiya 24'e konuşan Mitrofanova, "Elbette pek çok uzman, Gazprom ile bu yılın sonuna kadar geçerli olan sözleşmeye nihai olarak geri dönme çağrısında bulunuyor.

Bulgar tarafı, Gazprom'un talep ettiği program kapsamında ödeme yapmaya karar verdiğinde, arz herhangi bir zamanda yeniden başlatılacak." dedi.

Mitrofanova, Bulgaristan'da enerji alanındaki durumun "çok zor" olduğunu, son iki ayda gaz fiyatlarında önemli artışlar görüldüğünü sözlerine ekledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading