• G.ALTIN

    3.688,35

  • DOLAR

    37,9824

  • EURO

    41,0374

  • BIST 100

    9.715,58

  • BITCOIN

    $87.813

Rusya’dan balistik füze saldırısı: Ukrayna’da can kaybı artıyor!

Rusya’dan balistik füze saldırısı: Ukrayna’da can kaybı artıyor!

Rusya, Ukrayna’ya balistik füze saldırısı düzenledi! Donetsk ve Harkov’da bilanço ağırlaşıyor. ABD, Ukrayna’nın uydu erişimini kısıtladı.

Rus ordusunun Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk ve Harkov bölgelerine düzenlediği saldırılarda bilanço ağırlaşıyor. Donetsk’in Dobropillia kasabasına yönelik balistik füze saldırısında 11 kişi hayatını kaybederken, 30 kişi yaralandı. Harkov’da ise Rus insansız hava araçlarının hedef aldığı bir binada 3 sivil yaşamını yitirdi.

DONETSK VE HARKOV'DA KANLI GECE

Ukrayna Acil Durum Servisi’nin açıklamasına göre, Dobropillia’ya düzenlenen füze saldırısında 8 apartman, bir idari bina ve 30 araç hasar gördü. Bölgedeki kurtarma ekipleri enkaz altında kalanları çıkarmak için yoğun çaba harcıyor.

Harkov bölgesinde ise Rusya’ya ait bir insansız hava aracı, Bogodukhiv kentinde sivillerin yaşadığı bir binayı vurdu. Saldırı sonucu 3 kişi yaşamını yitirirken, 7 kişi yaralandı.

UYDU GÖRÜNTÜLERİ KISITLANDI

ABD merkezli Maxar Technologies, Ukrayna’nın askeri operasyonlarda kritik rol oynayan uydu görüntülerine erişiminin geçici olarak askıya alındığını duyurdu. Bu kararın ABD hükümeti tarafından alındığı belirtilirken, uzmanlar Ukrayna’nın savunma kabiliyetinin zayıflatılacağı yönünde yorumlar yapıyor.

ABD Ulusal Coğrafi Mekan İstihbarat Ajansı (NGA) da uydu görüntülerinin kısıtlandığını doğruladı. Bu hamlenin, savaşın seyrini doğrudan etkileyebileceği belirtiliyor.

RUSYA'DAN ATEŞKES ŞARTLARI

Bloomberg’in haberine göre, Moskova geçen ay ABD’li yetkililerle yaptığı görüşmelerde geçici ateşkese hazır olduğunu iletti. Ancak Kremlin, barış gücüne katılacak ülkeleri kendisinin belirlemesi gerektiğini savunuyor. Rusya, Çin ve tarafsız olarak görülen bazı ülkelerin barış gücüne katılmasına itiraz etmeyeceğini ifade ediyor.

ZELENSKİY: DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, saldırıların ardından yaptığı açıklamada "ABD’nin desteği olmadan da direneceğiz. Rusya’nın saldırganlığına boyun eğmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

TR HABER

Avatar
İbrahim Hakkı Yazıcı