Yandex Metrica
SON DAKİKA

Sitede Ara

Rusya'dan 4 Ukrayna şehri için uyarı: Saldırılar Rus toprağına yapılmış sayılacak

Rusya'dan 4 Ukrayna şehri için uyarı: Saldırılar Rus toprağına yapılmış sayılacak

Ukrayna'da Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporojy bölgelerinde Rusya'ya katılmak amacıyla referandum düzenlenmesi kararı sonrası kritik bir açıklamada bulundu. Kremlin Sözcüsü Peskov, bu dört bölgeye Ukrayna'nın saldırı yapmama konusunda uyardı.

Dünya

23.01.2024, 19:51

Referandumlarla ilgili Kremlin Sözcüsü Peskov, referandumlar sonrasında izlenecek yol haritası hakkında konuştu. Peskov, bu dört bölgeye Ukrayna'nın saldırı yapmama konusunda uyardı.

Referandumlardan sonra söz konusu bölgelerin Rusya'ya bağlanmaları kararının olabildiğince hızlı bir biçimde alınacağını ifade eden Peskov, şöyle devam etti: "Elbette ki parlamentomuzun ve Devlet Başkanı'nın (Vladimir Putin) belirli karar alıp gereken belgeleri imzalamaları gerekecek. Söz konusu prosedür Rusya yasalarına göre şekillenecek" dedi.

AB üyesi ülkeden Rusya'yı kızdıracak karar: Sınır dışı ediliyor Haberi Görüntüle

SALDIRILAR RUSYA'YA YAPILMIŞ SAYILACAK

Söz konusu bölgelerin Rusya'nın parçası haline gelmelerinin ardından Ukrayna hükümetinin buralara düzenleyeceği saldırıların Rusya'ya yönelik saldırılar olarak kabul edilip edilmeyeceği yönündeki soruya yanıt veren Peskov, "Tabii ki. Bu topraklarda anında Rusya Federasyonu anayasası geçerli olmaya başlayacak ve anayasamızda da bu konuda her şey açıkça belirtilmiş durumda" dedi.

Ayrıca Peskov, Donbass'a gerçekleştirilen referandumlar sonucunda Rusya'ya bağlanmasının ardından Ukrayna güçlerinin buraya düzenleyeceği saldırıların Rusya topraklarına düzenlenmiş saldırılar olarak kabul edileceği uyarısını yaptı.

TikTok Ceo'sundan ABD'nin yasağına misilleme: 300 bin ABD'li işini kaybedecek... Haberi Görüntüle

''UKRAYNA SORUNU SAVAŞ ALANINDA ÇÖZMEK İSTEDİ''

Kremlin sözcüsü ayrıca Ukrayna tarafıyla müzakere sürecine geri dönülmesi olasılığına ilişkin soruya da yanıt verdi. Peskov, "Devlet Başkanı Putin'in defalarca söylediği gibi Ukrayna tarafı aylar önce müzakere sürecinden çekildi. Ukrayna tarafı aylar önce çeşitli düzeylerde sorunlarını savaş alanında çözmek istediklerini beyan etti" diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading