Yandex Metrica
SON DAKİKA
Rusya-Çin işbirliği derinleşiyor: Putin ve Şi Moskova'da iki önemli belgeye imza atacak!

Rusya-Çin işbirliği derinleşiyor: Putin ve Şi Moskova'da iki önemli belgeye imza atacak!

Kremlin'den yapılan açıklamada Rusya Devlet Başkanı Putin ile Çin Devlet Başkanı Şi'nin yeni döneme giren ortaklığa dair önemli bir anlaşmaya imza atacağı duyuruldu.

Dünya

23.01.2024, 20:35

Kremlin'den yapılan açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in gelecek hafta Moskova'da yapacakları görüşmede, yeni dönemde ortaklığın pekiştirilmesini öngören ve Rusya-Çin ekonomik işbirliğindeki temel alanların 2030'a kadar geliştirilmesiyle ilgili iki önemli anlaşma imzalayacağı bildirildi.

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, Putin ve Şi'nin 20 ve 21 Mart'ta Moskova'da gerçekleştireceği merakla beklenen görüşmelerine ilişkin açıklama yaptı.



Liderlerin iki önemli belge imzalayacağını bildiren Uşakov, şöyle konuştu:

 "Birincisi, yeni bir döneme girmekte olan tam kapsamlı ortaklık ve stratejik işbirliği ilişkilerinin derinleştirilmesine ilişkin Rusya-Çin ortak bildirisi. İkinci belge, Rusya-Çin ekonomik işbirliğinin temel alanlarına yönelik 2030 kalkınma planına ilişkin ortak bildiridir" 

Lütfen sesimize kulak verin! Irak'taki Türk kadın mahkumlar Türkiye'de yargılanmak... Haberi Görüntüle

UKRAYNA DA ELE ALINACAK

Putin ve Şi'nin uluslararası meseleler dahilinde Ukrayna'daki çatışmayı ele alacağını ifade eden Uşakov, Rusya'nın Çin'in Ukrayna konusundaki itidalli ve dengeli tutumunu değerli bulduğunu vurguladı.

Bu arada Putin ve Şi'nin Moskova'daki görüşme programına ilişkin bilgi veren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, liderlerin pazartesi günü gayri resmi öğle yemeğinde bir araya geleceğini, salı günü ise resmi müzakerelerin yürütüleceğini bildirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading