Yandex Metrica
SON DAKİKA
Rusya Belarus'a S-400 getirdi! Ukrayna'ya saldırılar oradan mı başlayacak?

Rusya Belarus'a S-400 getirdi! Ukrayna'ya saldırılar oradan mı başlayacak?

Son dakika haberi... Rusya, Belarus-Ukrayna sınırına askeri tahkimatı sürdürüyor. Kiev'e yalnızca 100 km mesafedeki bölgeye şimdi de S-400 hava savunma sistemi konuşlandı.

Dünya

23.01.2024, 18:41

Ukrayna'ya yönelik saldırıya hazırlanan Rusya'nın ilk cepheyi kuzeydeki Belarus üzerinden açacağına ilişkin işaretler artıyor. 

Kiev'e yalnızca 100 kilometre mesafede bulunan Belarus sınır hattına Rusya'nın sevkiyatı son günlerde iyice yoğunlaştı. 

Ukrayna doğusundaki 120 bini üzerindeki askerlerden bir kısmını Belarus'a kaydıran Rus Genelkurmayı, bu ülkeyle ortak tatbikat başlatmıştı. 

Dünyanın gözü Amerikan ve Rus dışişleri bakanlarının bugün Cenevre'de yapacağı görüşmeye çevrilmişken Belarus-Ukrayna sınır hattında ilginç bir gelişme daha yaşandı. 

Rus ordusu, iki adet S-400 bataryasını Belarus sınırında konuşlandırdı.



Hava savunma sistemlerinin Kiev'in hemen kuzeyinde konumlanması, işgal saldırılarının bu cepheden başlayabileceği şeklinde yorumlanıyor. 

İngiltere'den yoğun miktarda tanksavar silahı alan Ukrayna ordusu ise Rus işgaline direnmenin hazırlıklarını yürütüyor. Kiev'in elinde stratejik Bayraktar TB2 SİHA'lardan da bulunuyor. 

Rus güçlerinin en çok çekindiği bu silahın, daha savaşın başında SİHA üslerinin yok edilmesi suretiyle hedef alınabileceği belirtiliyor. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading