Yandex Metrica

Rusya bataklığa dönüşen Yılan Adası'ndan çekildi! Ukrayna ordusu orayı obüslerle böyle vurdu

Rusya bataklığa dönüşen Yılan Adası'ndan çekildi! Ukrayna ordusu orayı obüslerle böyle vurdu

Rus ordusu 24 Şubat'tan beri kendilerine çok pahalıya mâl olan Yılan Adası'ndan çekilmek zorunda kaldı. Bayraktar TB2'lerin devriye botu avlayıp havada helikopter vurmasıyla gündeme gelen Yılan Adası, Kiev güçlerince son dönemde obüslerle de dövülüyordu.

Dünya

23.01.2024, 19:29

24 Şubat'ta başlayan Ukrayna işgalinden buyana Odessa açıklarındaki Yılan Adası'na yerleşmek isteyen Rusya, bu amacına ulaşamayınca adadan çekilmek zorunda kaldı. Kiev güçlerinin obüs, uçak ve Bayraktar TB2 SİHA'larla sık sık hedef aldığı Yılan Adası'nda Ruslar bir türlü barınamadı.

Zamanla Rus ordusunun kullandığı sistemlerin enkaz hurdalığına dönüşen 300 dönümlük kara parçası, Moskova'ya göre 'iyi niyet gösterisi' olarak boşaltıldı. Askerlerini 'iyi niyet gösterisi' yaparak geri çektiklerini iddia eden Rusya Savunma Bakanlığı, "Bugün, Rus ordusu bir iyi niyet adımı olarak Yılan Adası'ndaki görevlerini tamamladı ve orada bulunan garnizonu geri çekti" ifadeleriyle bir açıklama yaptı.  

Rusya'dan ABD'nin üç ülkeye yardım kararına tepki: 'Daha fazla insan ölecek' Rusya'dan ABD'nin üç ülkeye yardım kararına tepki: 'Daha fazla insan... Haberi Görüntüle

'KABOOM! RUSLAR ARTIK YOK'

Ruslar Yılan Adası'nı kendi istekleriyle boşalttıklarını iddia etse de gerçek öyle değil. Yılan Adası çevresinde dolaşan Rus devriye botları Bayraktar TB2'lerce imha edilmiş, adaya inmek isteyen bir nakliye helikopteri yine TB2 atışıyla vurulmuş ve Rusların bu kara parçasına kurdukları sistemler de bir bir imha edilmişti.

Odessa açıklarındaki adada tutunamayacağını iyice anlayan Rusya'nın geri çekilme kararı konusunda Kiev'den mesajlar peşpeşe geldi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski'nin yardımcısı Andriy Yermak, sosyal medya hesabında şu mesajı paylaştı: "KABOOM! Yılan Adası'nda artık Rus birlikleri yok. Silahlı kuvvetlerimiz harika bir iş çıkardı." 

Yahudi yerleşimciler polis eşliğinde Filistinlilere saldırdı: 6 kişi vurularak yaralandı Yahudi yerleşimciler polis eşliğinde Filistinlilere saldırdı: 6 kişi vurularak yaralandı Haberi Görüntüle

RUS ORDUSUNA BİR DE KÜFÜR

Ukrayna Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise "Güney Harekat Komutanlığı, Rus işgalcilerin Yılan Adası'nı terk ettiğini doğruladı. Havaya dayanamadılar - ayaklarının altındaki yer yanıyordu, deniz kaynıyordu, hava çok sıcaktı. Dipnot: Rus savaş gemileri S.... gidin!" denildi.  

Gazze'de korkunç görüntüler! İsrail sivillerin arasına füze attı: O anlar kameralara yansıdı Gazze'de korkunç görüntüler! İsrail sivillerin arasına füze attı: O anlar... Haberi Görüntüle

İŞTE O GÖRÜNTÜLER 

Rusya'nın saldırıların ilk gününde işgal ettiği Yılan Adası, orada bulunan Ukraynalı sınır muhafızlarının bir Rus savaş gemisinin teslim olma talebini reddetmesiyle dünya çapında ün kazanmşıtı. Sonraki günlerde Yılan Adası, Bayraktar TB2'lerin peşpeşe operasyonlarıyla dünyanın gündemine oturdu. Adada bir türlü tutunamayan Rusların oradan niçin çekilme kararı aldıklarını gösteren bir vidyo, Ukrayna Genelkurmayı tarafından paylaşıldı. 

Bayraktar TB2 SİHA'lar tarafından çekilen görüntülere göre, Ukrayna ordusundaki obüsler iletilen koordinatlar çerçevesinde Yılan Adası'na atışlar yaparak orayı hiç boş bırakmıyordu. En yakın ana karaya 35 kilometre mesafedeki Yılan Adası'na obüs mühimmatının ulaşabilmesi nedeniyle Rus ordusunun orada tutunması neredeyse imkansızdı.     

Uydu fotoğrafları Yılan Adası'nın Rus ordusu için nasıl bir yıkım yerine dönüştüğünü net bir şekilde gözler önüne seriyor .

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading