Yandex Metrica
SON DAKİKA
Rusya Avrupa'ya rest çekti! 'Doğalgazınızı keseriz'

Rusya Avrupa'ya rest çekti! 'Doğalgazınızı keseriz'

Rusya Federasyon Konseyi (üst meclis) Başkan Yardımcısı Nikolay Zhuravlev, Avrupa ülkelerinin Rusya'yı uluslararası bankalar arası ödeme sistemi SWIFT'ten ayırmaları durumunda Rusya'dan petrol, gaz ve mineral alamayacaklarına dair uyarıda bulundu.

Dünya

23.01.2024, 18:42

Ukrayna gerilimi ile ikiye bölünen Rusya ve Avrupa, ABD tarafları arasındaki restleşme ve tehditlere bir yenisi daha eklendi. 

Bu tehditlerden birini İngiltere Başbakanı Boris Johnson yaptı. Johnson İngiltere ve ABD'nin Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda SWIFT sisteminden çıkarılabileceğini söyledi. 

İsrail'den yeni vahşet! İHA ile sivilleri böyle vurdular Haberi Görüntüle

RUS SALDIRGANLIĞINA BİZ ENGEL OLABİLİRİZ

Johnson açıklamasında "Batı'nın şu anda birlik olması son derece önemli, zira Rus saldırganlığına engel olacak olan bizim birliğimiz" diye konuştu. 

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva'dan 'faşizm' uyarısı: Demokrasi risk... Haberi Görüntüle

RUSYA'DAN RESTE REST 

Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Nikolay Zhuravlev, Rus Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Avrupa ülkelerinin Rusya'yı uluslararası bankalar arası ödeme sistemi SWIFT'ten çıkarmaları halinde, Rusya'dan petrol, gaz ve mineral alamayacaklarını ifade etti. 

Netanyahu BMGK kararı üzerinden Gazzelileri tehdit etti: Bu baskıya güvenmeyin,... Haberi Görüntüle

SWIFT YOKSA DOĞALGAZ DA YOK 

Zhuravlev yaptığı açıklamada, "SWIFT bir ödeme sistemidir, bir hizmettir. Bu yüzden Rusya'yı SWIFT'den ayırırlarsa döviz alamayacağız, ancak alıcılar, en başta Avrupa ülkeleri kendi mallarımızı, petrol, gaz, metaller ve diğer önemli ürünleri tedarik etmeyecekler. Böyle bir şeye ihtiyaçları var mı? Sanmıyorum." ifadelerini kullandı. 

Başı ABD çekiyor: Aylardır katliam yapan İsrail'e silah yağmış! Haberi Görüntüle

İNGİLTERE VE ABD TEK BAŞINA YETMEZ

Diğer yandan İngiltere ve ABD'nin ortak kararının Rusya'yı SWIFT sisteminden atmak için yeterli olmadığını belirten Zhuravlev, bunun için bu sisteme katılan tüm ülkelerin ortak bir kararının olması gerektiğini söyledi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading