Yandex Metrica
SON DAKİKA
Rusya, Almanya ve Danimarka'ya doğal gaz akışını kesecek

Rusya, Almanya ve Danimarka'ya doğal gaz akışını kesecek

3 aydan faza bir süre Ukrayna ile savaşta olan Rusya Ruble ile ödeme yapmayan ülkelerin doğal gazını kesmeye devam ediyor. Rus enerji şirketi Gazprom, Shell Energy Europe şirketi ve Danimarkalı Orsted şirketine doğalgaz sevkiyatının yarından itibaren tümüyle durdurulacağını açıkdı.

Dünya

23.01.2024, 19:20

Batılı ülkelerin kendisine karşı uyguladığı yaptırımlar karşısında boş durmayan Rusya, birçok Avrupa ülkesiin gazı kesmeye devam ediyor.

Rusya'nın başkenti Moskova'da silahlı saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı... Haberi Görüntüle

RUBLE İLE ÖDEMEYİ KABUL ETMEDİLER

Gazprom'dan yapılan yazılı açıklamada, Shell Energy Europe ile Danimarka merkezli Orsted'in, Rus gazı sevkiyatı için ruble cinsinden gerekli ödemeyi yapmadıkları belirtildi.

Önce Netanyahu'dan sonra Gallant'tan işgal mesajı: Soykırımcı İsrail Refah'a saldırmaya... Haberi Görüntüle

TÜMÜYLE DURDULACAK

1 Nisan'dan itibaren Rus gazı için ödemelerin rubleyle yapılması gerektiği vurgulanan açıklamada, söz konusu ödeme yapılmadığı için Shell Energy Europe ve Orsted'e yönelik doğalgaz sevkiyatının 1 Haziran'dan itibaren tümüyle durdurulacağı kaydedildi.

Açıklamada, Shell Energy Europe'un Almanya'ya yönelik sevkiyatlar için ilgili ödemeyi yapmadığı ve şirketle Gazprom arasındaki sözleşmede belirtilen hacmin yıllık 1,2 milyar metreküp düzeyinde olduğu bilgisi de paylaşıldı.

Gazprom, daha önce rubleyle ödeme yapmadıkları gerekçesiyle Polonya, Bulgaristan, Finlandiya ve Hollanda'ya doğalgaz sevkiyatlarını durdurmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading