Yandex Metrica

Rusların ülkeden kaçışı sürüyor: Rus vatandaşların sayısı yüzde 45 arttı

Rusların ülkeden kaçışı sürüyor: Rus vatandaşların sayısı yüzde 45 arttı

Rusya'da kısmi seferberlik ilan edildiğinden bu yana Gürcistan'a giriş yapan Rus vatandaşlarının sayısının yaklaşık yüzde 45 arttığı bildirildi.

Dünya

23.01.2024, 19:52

Rusya'da ilan edilen "kısmi seferberlik" sonrası Rus vatandaşlarının Gürcistan'a girişleri artarak devam ediyor. 

Rusya ile Gürcistan arasında 2008’de yaşanan ve Güney Osetya Savaşı olarak da bilinen çatışmaların ardından diplomatik ilişkilerin kesildiği iki ülkenin kara sınır kapısı olarak kullandığı tek geçişi Kazbegi’ye Rusların akını sürüyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından ülkede "kısmi seferberlik" ilan edilmesinin ardından Gürcistan'a giriş yapan Rus vatandaşı sayısında yüzde 45 artış olduğu bildirildi.

Gürcistan-Rusya arasındaki faaliyette olan sınır kapısı Kazbegi’de yaşanan yoğunluk görüntülendi.

Gürcistan İçişleri Bakanı Vakhtang Gomelauri, gazetecilere yaptığı açıklamada, son bir hafta boyunca Rusya’dan Gürcistan’a giriş yapan Rus vatandaşların sayısının yüzde 40-45 civarında arttığını söyledi.

Gürcistan’daki bazı muhalefet partilerinin liderleri, Rusya’nın Gürcistan topraklarının yüzde 20’sini işgal ettiğini hatırlatarak, Rus vatandaşların ülkeye akın etmesine tepki gösteriyor.
Partiler, hükümeti Rusya’dan ülkeye giriş yapanlara kısıtlamalar getirmeye davet ediyor.

Soykırım destekçisi Biden imzaladı! ABD'den İsrail ve Ukrayna'ya 95 milyar dolarlık askeri yardım Soykırım destekçisi Biden imzaladı! ABD'den İsrail ve Ukrayna'ya 95 milyar... Haberi Görüntüle

Hayatınız boyunca sadece bir kez görebileceksiniz: NASA mutlaka izleyin diyerek duyurdu Hayatınız boyunca sadece bir kez görebileceksiniz: NASA mutlaka izleyin diyerek... Haberi Görüntüle

RUSYA’NIN GÜRCİSTAN İLE SINIRINDA ASKERLİK ŞUBESİ AÇILACAK

Rusya İçişleri Bakanlığından dün yapılan açıklamada, Gürcistan’a doğru hareket eden araç sayısının “ciddi” şekilde arttığı belirtilmişti.

Bu nedenle Rusya’ya bağlı Kuzey Osetya-Alanya Cumhuriyeti ile Gürcistan arasındaki “Verhniy Lars” Sınır Kapısı’nın yaya geçişlerine açıldığı kaydedilen açıklamada, “Sınır kapısında en kısa zamanda askerlik şubesi açılacak.” ifadesine yer verilmişti.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın 1915 olayları için 'soykırım' ifadesini kullanmaması krize neden oldu Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın 1915 olayları için 'soykırım' ifadesini kullanmaması krize... Haberi Görüntüle

RUSYA’DA SEFERBERLİK İLANI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 21 Eylül’de kısmi seferberlik ilan etmişti.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu da kısmi seferberlik kapsamında toplam 300 bin yedek askerin göreve çağrılacağını bildirmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading