Yandex Metrica

Rusların girmeye korktuğu gizemli fabrikanın altında ne var? Mariupol'de 'Azovstal' düğümü

Rusların girmeye korktuğu gizemli fabrikanın altında ne var? Mariupol'de 'Azovstal' düğümü

Rus ordusu harabeye çevirdiği Mariupol'u ele geçirdiğini açıkladı ancak ortada bir sorun var: Azovstal tesislerinin altında binlerce Ukrayna askeri bulunuyor ve Ruslar oraya girmeye cesaret edemiyor. Şimdi herkes bunun nedenini merak ediyor.

Dünya

29.03.2024, 22:43

Rusya bir aydan fazla süredir kuşatma altında tuttuğu stratejik Mariupol kentini ele geçirdiğini açıkladı. Kırım ile Donbass arasında kara bağlantısı kurmak için Vladimir Putin'in mutlaka alınmasını istediği kent, yoğun bombardımanla birlikte harabeye çevrildi. Ancak buradaki işgalin tam olarak başarıya ulaştığı söylenemez. Çünkü 2 bin kadar Ukrayna askeri, Sovyetler Birliği dönemin yapılan dev Azovstal demir-çelik üretim tesislerinin altında saklanmaya devam ediyor. 

Ukrayna lideri Zelenski Batı'ya yalvardı: İsrail'e verdiğiniz desteği bize de verin! Ukrayna lideri Zelenski Batı'ya yalvardı: İsrail'e verdiğiniz desteği bize de... Haberi Görüntüle

PUTİN DE 'GİRMEYİN' DEDİ

Fabrikayı nükleer hariç hemen her tür bombayla vuran Rus ordusu, Ukraynalı askerleri ele geçirip tam denetim sağlamayı göze alamadı. Zira bunu yapmak için tesislere operasyon düzenlemek gerekiyor. Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Savunma Bakanı Sergey Şoygu'ya "Fabrikaya operasyon düzenlenmesin. Silah bırakan Ukrayna güçlerine iyi muamelede bulunun" dediği bildiriliyor. 

Rus ordusu, Putin'in "İyi muamele edin" dediği Ukraynalı askerleri enkaz altında bırakmak için bir aydır o bölgeyi ağır şekilde vuruyor. Ancak oradaki askerlerin büyük kısma halen teslim olmadı. Şimdi sahadaki silah üstünlüğüne rağmen Rusların o fabrikaya girmeyi neden göze alamadıkları merak konusu oldu. 

Ne F-35, ne Su-57 dünya KAAN için kuyruğa girecek: Türkiye artık 4. süper güç Ne F-35, ne Su-57 dünya KAAN için kuyruğa girecek: Türkiye... Haberi Görüntüle

'PIT-404' TESİSİ NE ANLAMA GELİYOR?

Dile getirilen iddialardan biri, Azovstal tesislerinin 30 metre altında 24 kilometre uzunluğunda tüneller bulunduğu yönünde. Bu tünellerde NATO kontrolünde PIT-404 olarak adlandırılan biyolojik laboratuvarlar bulunuyor. İlk olarak Rusya Savunma Bakanlığı tarafından dile getirilen bu iddiaya göre Azovstal'ın altındaki PIT-404 laboratuvarı, ABD Başkanı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden ile bağlantılı Metabiota tarafından inşa edilerek işletildi. 1930'larda inşa edilen fabrikanın altında sonraki yıllarda oluşturulan tüneller, nükleer saldırılara dayanıklı olacak şekilde tasarlandı. 

Everest'te kaybolan dağcının eşine yazdığı mektuplar 100 yıl sonra bulundu Everest'te kaybolan dağcının eşine yazdığı mektuplar 100 yıl sonra bulundu Haberi Görüntüle

LEONID KUÇMA'NIN OĞLUNA AİT

Doğu Avrupa'nın en büyük demir-çelik tesisi Azovstal işgal öncesi faal durumdaydı.

Fabrika şu an, eski Ukrayna Devlet Başkanı Leonid Kuçma'nın oğlu 'oligark' Rinat Ahmetov'a ait. Azovstal'ın altındaki tünellerde 2 bin kadar Ukrayna askeri yanında Amerikan, Fransız ve İngiliz askerlerin de bulunduğu belirtiliyor. Tesislerin altında PIT-404 adlı biyolojik laboratuvar bulunduğu bilgisini Ruslar, eski Ukrayna Başbakanı Mikola Azarov'un sosyal medya hesabında yayınladığı mesajlara dayandırıyor. Azarov, 2014 yılında Kırım ve Donbas'ın işgaliyle sonuçlanan ünlü Maidan olayları sonrası başbakanlık görevinden istifa etmişti. 

Soykırım ve kıtığın gölgesinde Ramazan Bayramı! Gazze'de buruk sevinç! Soykırım ve kıtığın gölgesinde Ramazan Bayramı! Gazze'de buruk sevinç! Haberi Görüntüle

ZELENSKİ, BIDEN, AHMETOV ORTAK MI?

Tesislere ilişkin iddialara göre Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, Rinat Ahmetov ve Hunter Biden, fabrikanın altındaki laboratuvarlar konusunda ortak çalışıyor. Zırhlı tünellerin bulunduğu korunaklı yerde daha önce çeşitli biyolojik silahlar geliştirildiği, hatta bu silahların Mariupol bölgesinde 'batılı uzmanların gözetimi altında' denendiği ileri sürülüyor. 

Savaşın kazananı ABD! Ukrayna'ya hava savunma sistemi satışına onay Savaşın kazananı ABD! Ukrayna'ya hava savunma sistemi satışına onay Haberi Görüntüle

MACRON İSTİHBARATÇILARI ÇIKARAMADI

Şu an Azovstal tesislerinin altında saklananlar arasında çok sayıda Fransız ajanın bulunduğu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un oradaki adamlarının sağ salim dışarı çıkabilmeleri için Putin'den 'insani koridor' talep ettiği ancak bunda başarılı olamadığı belirtiliyor. Kuşatmayı yarıp bölgeden ayrılmayı deneyen bir grup asker geçtiğimiz günlerde öldürülmüştü. Vurulanlar arasında bazı Fransız istihbaratçılarının da bulunduğu belirtiliyor. Fransız istihbarat şefi Eric Vidot'un 31 Mart'ta görevden alınmasının altında yatan nedenin, Azovstal fiyaskosu olduğu ileri sürülüyor. 

Azovstal fabrikasının altındaki tünel ve yapılar bilgisayar ortamında böyle resmedildi. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading