Yandex Metrica
SON DAKİKA
Rus vekilden Finlandiya'ya NATO tehdidi: Ülkenizi yok ederiz

Rus vekilden Finlandiya'ya NATO tehdidi: Ülkenizi yok ederiz

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken savaş bölgesinde yer alan ülkeler NATO’ya üye olup olmamayı değerlendirirken, Rus vekil Vladimir Dzhabarov, Finlandiya'nın NATO adımına ilişkin tehditler savurdu. Rus vekil bunun ülkenin yok edilmesi anlamına geldiğini söyledi.

Dünya

31.01.2024, 03:28

Rusya'nın 24 Şubat’ta Ukrayna'ya başlattığı saldırılar sonrası Finlandiya'nın NATO'ya katılmak için olumlu açıklamalarda bulunması Rusya'yı öfkelendirdi.

Rus vekil Vladimir Dzhabarov, Helsinki'nin NATO'ya yönelik adımlarının 'stratejik bir hata' olacağı belirtildi.

Macron, Rusya'yı 'düşman' ilan edip tehditler savurdu: 'Tüm seçenekler mümkün' Haberi Görüntüle

“KORKUNÇ BİE TRAJEDİ OLUR”

Dzhabarov Finlandiya ile bugüne kadar gelişen adımlar attıklarını ancak NATO üyeliğinin Finlandiya'yı hedef haline getireceğini söyledi. "Bu tüm Fin halkı için korkunç bir trajedi olur" diyen Dzhabarov sonrasında ise 'Finlandiya halkının ülkesinin yok olmasına neden olacak bir şeye imza atmayacağını düşündüğünü' söyledi.

Newsweek'in ulaştığı Finlandiya Dışişleri Bakanlığı yetkilileri açıklama yapmayı reddederek "Milletvekillerin bireysel açıklamalarına yanıt verme gereği duymuyoruz" dedi.

Finlandiya'nın muhtemel NATO üyeliğine ilişkin daha önce de Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın Avrupa temsilcilerinden Sergey Belyayev "Bu adımın askeri ve politik olarak çok ciddi sonuçları olur" uyarısında bulunmuştu.

Rus vekil Vladimir Dzhabarov

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading