Yandex Metrica

Sitede Ara

Rus petrol devi Rosneft, Kuzey Akım 2 üzerinden doğal gaz sevk etmek istiyor

Rus petrol devi Rosneft, Kuzey Akım 2 üzerinden doğal gaz sevk etmek istiyor

Rosneft, Kuzey Akım2 üzerinden doğal gaz sevkiyatı yapmak isterken, Doğal gaz şirketi Gazprom, Rus yasaları dikkate alındığında boru hatlarıyla doğal gaz ihracat yetkisine sahip tek şirket konumunda.

Dünya

23.01.2024, 17:55

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rusya'nın en büyük petrol şirketi Rosneft'in çok yakında yapımı tamamlanmış olması planlanan Kuzey Akım 2 boru hattı üzerinden doğal gaz sevkiyatı gerçekleştirmek üzere başvuruda bulunduğunu ve bu konunun değerlendirildiğini belirtti.

İran'dan ABD'ye tehdit: 'Müdahil olursan üslerini hedef alırız' İran'dan ABD'ye tehdit: 'Müdahil olursan üslerini hedef alırız' Haberi Görüntüle

ROSNEFT BAŞVURUDA BULUNDU

Başkent Moskova'da gazetecilere açıklamalar yapan Novak, petrol üretiminin dışında ayrıca son dönemde doğal gaz üretimine yönelik de yatırımlarını artıran Rosneft'e yönelik değerlendirmelerde bulundu. Rosneft'in Kuzey Akım 2 üzerinden doğal gaz sevkiyatı yapmak istediği yönünde girişimlerde bulunduğunu ifade eden Novak, "Rosneft bu konuda başvuruda bulundu. Şu anda bakanlıkların görüşlerini bekliyoruz, sonrasında hükümet nezdinde konuyu istişare edeceğiz." dedi.

Dünyanın önde geşen doğal gaz üreticilerinden Gazprom ise Rus yasalarına göre boru hatlarıyla doğal gaz ihracat yetkisine sahip tek şirket konumunda ve Gazprom Başkanı Aleksey Miller da bugün bir açıklama yaptı. Miller, Kuzey Akım 2 üzerinden Avrupa'ya doğal gaz sevkiyatına bu yıl başlayabileceklerini bildirmişti.

Annesi Siyonist İsrail tarafından katledilen 'Cenin' bebek için verilen mücadele kameralara yansıdı: İşte o anlar... Annesi Siyonist İsrail tarafından katledilen 'Cenin' bebek için verilen mücadele... Haberi Görüntüle

KUZEY AKIM 2

10 milyar avro civarında toplam maliyetinin olması beklenen Kuzey Akım 2 projesiyle yılda 55 milyar metreküp Rus gazının Baltık Denizi üzerinden Almanya'ya sevk edilmesi planlanıyor. Ukrayna, Polonya ile birlikte Baltık ülkelerinin inşasına karşı çıktığı projenin ortakları arasında proje sahibi Gazprom'un yanı sıra Shell, OMV, Engie, Uniper ve Wintershall gibi şirketler de var.

ABD ve Almanya, 22 Haziran'da aldıkları kararla, Kuzey Akım 2 boru hattı projesinin tamamlanmasına izin verecek anlaşmada uzlaşmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading