Yandex Metrica
SON DAKİKA
Rus ordusunun en yüksek rütbeli pilotu Ukrayna'da öldürüldü

Rus ordusunun en yüksek rütbeli pilotu Ukrayna'da öldürüldü

Rus ordusu 3 aydır işgal altında tuttuğu Ukrayna’da önemli bir askeri kayıp verdi. İngiliz basını, savaş nedeniyle görevine dönen emekli pilot tümgeneral Kanamat Botashev’in öldürüldüğünü yazdı.

Dünya

02.02.2024, 22:53

Rusya-Ukrayna savaşı tüm hızıyla devam ederken Rus ordusu bölgede önemli bir kayıp verdi. 2013 yılında ordudan emekli olan fakat savaş nedeniyle görevine dönen emekli pilot tümgeneral Kanamat Botashev’in öldüğü açıklandı. Bu ölüm, Rusya Hava Kuvvetleri'nin en yüksek rütbeli kaybı oldu.

Ukrayna ordusu tarafından Luhansk bölgesi üzerinde geride kalan pazar günü düşürülen Su-25 tipi savaş uçağının pilotunun emekli tümgeneral Kanamat Botashev olduğu açıklandı.

İngiliz BBC'de yer alan habere göre; tümgeneralin ölümü, güvenlik nedeniyle isimlerinin gizli tutulmasını isteyen üç eski meslektaşı tarafından doğrulandı.

Alman medyasında hedef yine Türkiye: Erdoğan fotoğrafıyla Suriye, Haiti, Rusya... Haberi Görüntüle

EN YÜKSEK RÜTBELİ PİLOT

Botashev'in eski meslektaşlarından biri BBC'ye açıklama yaparak, emekli generalin Ukrayna'da Su-25'te görev yaptığını doğruladı. Botashev'in, Rusya'da ölümü bilinen en yüksek rütbeli pilot olduğu aktarıldı.

Biden'dan Schumer'in 'erken seçim' çağrısına destek: Netanyahu'nun gitmesini istiyor Haberi Görüntüle

RUSYA BÜYÜK KAYIPLAR VERİYOR

1959 doğumlu Botashev'in, 2013 yılında ordudan terhis edildiği ve geçmişte bir ceza davasında sanık sandalyesine oturduğu aktarılıyor.

Rusya Savunma Bakanlığı'na göre, Botashev gibi üst düzey bir pilotun eğitimi 10-12 yıl sürüyor ve yaklaşık 8 milyon dolara mal oluyor.

Kanamat Botashev

Trump ilginç seçim vaatlerine bir yenisini ekledi: Seçimi kazanırsa Prens... Haberi Görüntüle

UKRAYNA: "204 RUS ASKERİ UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ"

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı'na göre, işgalin başladığı 24 Şubat'tan bu yana 204 Rus askeri uçağı düşürüldü.

Rus tarafı ise Ukrayna'nın basına yansıttığı rakamlar hakkında mart ayından bu yana herhangi bir yalanlama veya kayıplar için bilgi güncellemesi yapmıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading